sourze.se

Lättare för brottslingar

Utsatta drabbas av regeringens politik medan skummisarna får bättre villkor.

Alliansregeringen försämrar villkoren för arbetslösa och andra marginaliserade i vårt samhälle.
Samtidigt bäddar man för ökad ekonomisk brottslighet. Ett exempel på detta är att regeringen vill avskaffa ekobrottsmyndigheten. Alltså bättre villkor för de som ägnar sig åt ekonomisk brottslighet.

Bättre villkor är också att vänta för de ekologiska brottslingarna. En förvarning är att djurskyddsmyndigheten avskaffas. Sammantaget innebär detta att skurkar och därmed jämförbara slipper undan medan utsatta grupper drabbas.

Ytterst får medborgarna stå för fiolerna genom att behöva betala på skattsedeln för att brottslingar och därmed jämförbara får bättre villkor.

Men inte nog med detta. Regeringen förenklar också momsredovisningen. Bra, kan man tycka. Men i själva verket är momsredovisningen mycket enkel och klaras mer eller mindre automatiskt av datorerna.

De som applåderar detta är skojarna som årligen lurar samhället på enorma belopp genom momsfusk. Nu får de det ändå enklare.

Regeringen Reinfeldt - skummisarnas vänner? Frågan är tråkig och förmodligen politiskt inkorrekt enligt traditionella mallar. Men det kan väl ändå inte vara så att Reinfeldt, Borg och de andra inte inser vad deras beslut får för följder?Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 16 apr 2007 07:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: