sourze.se

V för Vendetta

De människor i Irak till exempel som kämpar mot amerikanerna är inte terrorister, de försvarar sitt land helt enkelt. Invasionen av Irak var terrorism däremot.

För de som inte sett filmen, så handlar den om att USA har fallit, och England har blivit en diktatur där alla är avlyssnade, det är utegångsförbud, homosexuella förföljs etc. Media är inget annat än ett verktyg för att hålla befolkningen okunnig, det finns till och med en Bill OReilly liknande figur som gastar om muslimer och terrorister osv.

Mitt i allt detta springer en maskerad man som kallar sig V omkring och spränger byggnader och mördar politiker.

Det sades av några högervridna gnällspikar i USA att denna film hyllar terrorism V jämfördes med Osama Bin Laden, eftersom hjälten i filmen är en terrorist. Men för vilka är V en terrorist? Jo, för dem som vill behålla makten, för dem är han ju ett hot, och därmed en terrorist, självklart -men för folket är han en frihetskämpe.

I filmen kom det fram att regeringen hade attackerat sin egen befolkning genom att släppa loss ett virus vilket dödade tusentals, och detta skylldes på terrorister.

Det finns en växande rörelse i USA, och i världen, som kallas the 9/11 truth movement, som kämpar för att få en ny, oberoende, undersökning om 11/9. De menar på att regeringen antingen lät attacken hända, eller genomförde attacken för att få en anledning att dra igång redan förberedda krig, att driva igenom Patriot Act, skapa the department of homeland security, skrämma befolkningen till lydnad, så att de skulle ge upp sin frihet för säkerhet etc.

Detta är vad majoriteten i USA tror och om sanningen om 11/9 kom fram om vi nu ponerar att de blev attackerade av sin egen regering så skulle den enda grunden för kriget mot terrorismen slås bort, och allt skulle vara över.

Så vad göra? Jo, kalla de som utgör ett hot de som riktar kritik mot kriget, mot regeringen, de som söker sanningen om 11/9 osv för terrorister och demonisera dem som konspirationsteoretiker, opatriotiska osv i media.

V är ingen terrorist, utan någon som kämpar för sanning och frihet, och det är regeringen i filmen som använder terrorism. The 9/11 truth movement består inte av terrorister, utan av folk som söker sanningen, och den amerikanska regeringen använder terrorism, både mot den egna befolkningen och andra, regelbundet.

Det är inte terrorism att att säga ifrån när något är fel, att kämpa för rättvisa och sanning. De människor i Irak till exempel som kämpar mot amerikanerna är inte terrorister, de försvarar sitt land helt enkelt. Invasionen av Irak var terrorism däremot.

"People should not be afraid of their governments, governments should be afraid of their people" - V


Om författaren

Författare:
Uffe Bengtsson

Om artikeln

Publicerad: 05 apr 2007 14:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: