sourze.se

Skräckpropaganda om miljön?

Nej, jag tar inte detta hot om klimatförändringar med något annat än en stor nypa salt. Varför?

Det kan låta så här: Inte på hundrafemtio år har det varit så varmt i södra Sverige som nu. Den här orkanen har varit lika förödande som den för hundra år sedan.

Min fråga är och förblir den samma: Hur kom det sig att det såg likadant ut på jorden för över hundra år sedan? Vad orsakade de stormarna, de översvämningarna, den torkan, ismältningen osv?

Vad ser jag idag, som inte fanns för över hundra år sedan på jorden? Väldigt stor del människor. Idag är jorden överbefolkad och vi blir bara fler. Att se hur det ser ut i Indien, eller andra underutvecklade länder gör att jag får gåshud. Visst, huvudstäderna i de fattiga länderna har högtecknologi på schemat. Många tjänar storkovan men de flesta är fattiga. Deras vattendrag förorenas med kemikalier. Världens flygplatser byggs ut, fler människor vill se vad världen kan erbjuda. De spyr ut avgaser. Långtradare förflyttar ton med billiga kläder till västvärlden osv. I Sverige sköljer vi ur mjölkkartonger med vatten, dyrbart vatten för många andra länder som inget har, och lämnar tetrapaket på återvinningen.

Forskare, som precis som alla andra behöver pengar för sitt arbete, påstår att vi måste göra ditten eller datten. Plötsligt får dessa forskare mer och mer pengar, att forska för. Bilindustrin gnuggar händerna, nu ska varje svensk, som köper en miljövänlig bil, få 10 000 kronor i premie.

Överallt finns reklamen för miljövänligt tvättmedel, schampo och gud vet vad mer, företagen vill sälja mer.

Nej, jag tar inte detta hot om klimatförändringar med något annat än en stor nypa salt. Varför? För att världen är alldeles för stor, har alldeles för mycket folk, som alla vill ha ett bra liv. Eftersom de flesta på klotet, numer vet att det finns, kylskåp, frys och tvättmaskin m.m.

Alla bor inte på trampat jordgolv. Klart vi kommer att dö! Det kommer alla människor att göra. Det är det enda vi vet med 100 säkerhet! Allt annat, är i mina ögon rena spekulationer och profithungrighet, fast nu med det nya säljande ordet, klimatförändringar, inbakat!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 04 apr 2007 14:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: