sourze.se

Hemligstämpel på Persson

Dags för Göran Persson att säga till mot SVT:s inlåsare

Det är förvånande att SVT hemligstämplar allt utom 4 av de 100 timmarna film med Göran Persson. 96 timmar ges med ensamrätt till forskarna på Södertörns högskola.

Eva Hamilton, chef för något så förpliktigande som public service, försvarar döljandet med att SVT aldrig lämnar ut det råmaterial som finns bakom varje reportage. Men det här är ju något helt annat. Inget vanligt reportage. Göran Persson har sagt att allt ska vara offentligt.

Varför då denna hemligstämpel? Eva Hamilton är fortfarande svaret skyldig.

Så något om kritiken mot SVT/Erik Fichtelius urval av de 4 timmar som sänts i TV. Enligt SVT - som tittat noga efter kritikstormen - handlar 80 om politiska sakfrågor och 20 om personomdömen från Persson. Man kan ju undra om inte kritikstormen blåst upp till orkan om Fichtelius valt att mörka personkommentarerna.

Men vad är egentligen mörkat? Jo. faktiskt 96 i och med inlåsningen på en av landets högkolor.

Om Fichtelius gjort ett bra urval - det lär vi inte få veta. Åtminstone inte så länge statstelevisionens hemligstämpel vilar över de återstående 96 timmarna.

Jag skickar en kopia av dessa rader till Göran Persson och föreslår att han slår sin nyförvärvade bondenäve i bordet och ser till att hemligstämpeln hävs.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 02 apr 2007 07:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: