sourze.se

11/9 2001

Vet vi vad som hände den 11/9 2001?

Jag kommer ihåg att jag var och köpte pizza när jag hörde att World Trade Center blivit attackerat. När jag kom hem och slog på teven, så såg det ut som om jag tittade på en film, där planen kom flygande och störtade in i tornen.

Sedan såg jag hur båda tornen rasade ihop i en dammhög. Det såg helt otroligt ut, jag visste inte vad jag skulle tro.

Men det fick jag berättat för mig väldigt fort. Det var Osama Bin Laden som låg bakom det, och en lista med 19 människor som utpekades som kapare dök upp nästan omedelbart. Och jag ifrågasatte det inte då, av nån anledning, jag var väl för chockad, kanske.

Vi vet ju alla vad som följde på den händelsen, så det behöver jag inte gå in på.

Med tiden slutade jag tänka på 11/9, och trodde att jag visste vad som hade hänt. Men av någon anledning, för ungefär 2 år sen nu, började jag tänka på händelsen igen, och letade därmed på nätet efter information om det hela.

Jag kom efter en stund över en film, som hette Loose Change. Jag började kolla, och efter bara några minuter var jag fast. Tanken att vi inte alls visste vad som egentligen hade hänt uppenbarades sakta men säkert.

För de som inte sett den, så är den gjord av tre ungdomar i USA, och de driver tesen att den amerikanska regeringen, eller rättare sagt en liten del av den, utförde attacken, eller lät det hända, för att få en anledning att dra igång krig som var planerade innan den 11/9. Filmen påstår även att WTC tornen sänktes med förplacerade sprängmedel, och nu tänker ni kanske att det är rena galenskaper.

Men, ni kanske inte visste att tre byggnader rasade ihop totalt, inte två?

Den tredje byggnaden, World Trade Center 7, rasade några timmar efter tornen. Byggnaden fick skador i ett hörn när tornen rasade, och hade några spridda bränder.

Men, kl 17:20 så föll den 47 våningar höga byggnaden rakt ner på 7 sekunder i en hög på marken och när jag såg det blev mina ögon stora som bowlingkot, och jag tänkte, varför visste inte jag något om detta?

Jag behöver inte gå in på mer detaljer om filmen, men den öppnade verkligen mina ögon. Sen dess har jag läst väldigt mycket om både den officiella konspirationsteorin och de alternativa teorierna, och jag tänker inte sitta här och redovisa en massa argument för eller emot den officiella teorin osv.

Det jag vill är att folk som tror att de vet vad som hände den 11/9 2001 tittar lite noggrannare på det hela, så kommer en inte lika enkelriktad väg att veckla ut sig.

För att citera Morpheus i the Matrix: "Free your mind." Och se nu till att följa den vita kaninen: www.st911.org


Om författaren

Författare:
Uffe Bengtsson

Om artikeln

Publicerad: 29 mar 2007 17:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: