sourze.se

Kung Maud o Lejontass

Sagan om drottning Maud, kung Lejontass och prins Björklund.
I sagan om Reinfeldts allians

Så har vi lev med alliansen i nästan ett halvår. Aldrig har väl Sverige ändrats så snabbt som nu. Att bli arbetslös är detsamma som att få gå från hus o grund. Att bli sjuk, brutna ben, cancer m.m.…gud bevare vi blir uteliggare.

Alliansen gick till val på löften och hot, men hittills har hoten verkställts rekordsnabbt inte ens Carl Lidbom slår rekordet längre som fixade en lag under en vecka. Nej nu ska de sämst lottade få det sämre, sjukdom är ordet som raderats från alliansens ordlista. Missbrukare och utslagna skall plocka papper för att få socialbidrag ca 50 kr om dagen, därtill skall de självklart gå en mil för att komma till jobbet. Det påminner om 30-talets Sverige där arbetarklassen fick gå miltals för att få jobb, komma till skolan etc.

Fackföreningensrörelsen har blivit F Reinfeldts lilla skötebarn, men han har sin lakej i Maud Olofsson, bondedrottningen som avancerar till högerspöketsdrottning. Hennes uttalande är värre än moderaternas och självklart måste moderaterna vara nöjda med en bonderöst som låter som sprungen ur självaste mörka högern.

Skolan är en lekplats. Lejontass och Björklund skall rätta upp den svenska skolan. Sedan att ingen av dem har varit i en skola under normala förhållanden eller besökt tillräcklig många skolor för att inse att verkligheten är inte Lejontass och Björklund.
Svenska skolbarn även i Stockholm är individer. Men lite mer batongpolitik i skolan,
Och snabb utsortering av dem som inte duger för vidare studieavel löser problemen.

Längst ner på skalan, familjer med svårigheter och invandrarbarn med identitetsproblem och andra svårigheter. De välavlade går vidare i skolor med krav, de som har pengar och föräldrar bakom sig som kan backa upp dem.
Ärligt talat den skola vi har idag är inte bra, jag vet för jag jobbar i skolan. Men den skola folkpartiet på Moderaternas uppdrag för fram är en skola för eliten. Jag känner 30-talsvindarna blåsa iskallt.

Avskaffa fackföreningens hårt upparbetade rättigheter i form av att besluta kring arbetsrätten och skriva avtal. Ut med de värdelösa och in med eliten eller de som inte protesterar utan acceptera skitlönerna i telecombolag som dessutom aldrig betalar ut löner. Eller arbetsgivare som inte tar ansvar.
Stockholm skall säljas ut till vem det vara månde. Spelar ingen roll om de betalar skatt eller moms, tar hand om personal eller ej- Bara vi kan sälja ut.

Bostad är i nästa generation en förmån för dem med rika föräldrar eller föräldrar som skuldsatt sig så hårt att de måste begravas med stöd av fattigvården.
Jag ser tältbostäder och slumområden i Stockholm som i Mombay, Amerikanska stater där de som aldrig kan köpa sin lägenhet får bo, samtidigt som de som har allt bygger murar och hinder för att inte underklassen skall störa deras idyll. Lite Sydafrika i Sverige.

Jag ser på sikt föräldrar som inte har råd att åka till sjukhus med sina barn för att överklassen betalar sig förbi och tar de platser som andra behövande borde få.
Jag ser ett Sverige förvandlas till en gycklarnas marknadsplats där drottning Maud och prins Lejontass samtycker till allt så länge de får leka på samma planhalva som överklassen.
Göran Hägglund som är Gud i regeringen har inte mycket att säga till om, vi hör honom inte och hans partis idéer lyfts inte fram. Det är som i verkligheten vi lyssnar inte på högre makt även om jag tycker att Göran Hägglund och hans parti är ett uselt utslag av kristet tänkande.Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 12 mar 2007 22:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: