sourze.se

Flyktingrapport från Första världen

Flyktingströmmarna från Första världens krishärdar ökar.

Flyktingströmmarna från Första världens krishärdar ökar. I dessa andligt underutvecklade länder tas allt mer desperata åtgärder till för att fly den rådande regimen av skoningslöst tillskurna mallars välpolerade yta. Den illa tråcklade självuppfattningens sömmar håller tydligen inte för den alltmer tilltagande jämförelsen med en svällande omvärld av jämlikar - som verkligen inte alls är lika jämlikt muskulösa/välformade, snygga, söta, smarta, goda och begåvade som den enskilde individen.

Levande döda, utslagna i kampen om tillvaron, skräpar numera öppet, hålögt och stinkande av sin själsliga förruttnelse, i de annars så välsopade gathörnen, eller bakom kulissen till denna fordom väl upprätthållda utopis fasad.

De starkas överlevnad? De vackras överlevnad? Skräddarsydd evolution? Sjukdomar och epidemier på de mentala planen följer på den ökade kravuppfattningen av själva jaget, Så medborgarna flyr som flyktingar alltid har gjort. Dit det går att fly. De flyr dit där de antingen duger att vara sig själva, eller åtminstone slipper vara överhuvudtaget. De flyr bort och iväg, valhänta, odugliga, otillfredställda och olyckliga, till sina ettrumslägenheters flyktingläger.
Trots att just de har hela världen och livet i sina händer.
Som vanligt.


Om författaren

Författare:
Ambjörn Madegård

Om artikeln

Publicerad: 12 mar 2007 20:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: