sourze.se

En vanlig dag i Israel

Vad TT glömde att berätta.

I onsdags försökte arabiska terrorister knivdöda en jude i östra Jerusalem, kastade brandbomber och sten på ett antal fordon och soldater på Västbanken. Attackerna fortsatte på torsdagen med en Kassamraket som skadade kycklingar på en kibbutz i Negev. Två araber blev skottskadade när de kastade sten på en gränspatrull nära Ramallah.

Soldater arresterade en arabisk terrorist vid vägspärr vid Yitzhar, då de hittade en kniv och rörbomb på honom. En bil skadades nära Nablus efter stenkastning. Nära judiska kvarter i Hebron arresterades en arabisk man med kniv. Antalet påträffade terrorister har avsevärt ökat efter regeringens gest att minska antalet vägspärrar.

I en gallupundersökning om vem som borde bli premiärminister röstade 30 på Netanyahu, 3 på sittande premiärminister, Olmert. Ingen sittande PM har någonsin fått så dåliga röstsiffror.

I Atarot norr om Jerusalem skadades två soldater efter att ha attackerats av stenkastande araber. Flera händelser med stenkastning på många vägar på Västbanken. Molotovcocktails kastades på fordon mellan Kfar Saba och Karnei Shomron, och mellan byarna Maaleh Shomron och Karnei Shomron.

Ett gäng av arabiska tonåringar attackerade en ambulans söder om Hebron under onsdagen, och lokalbor berättar att samma gäng har utfört attacker nästan varje dag den senaste månaden. Olmerts vänskapsgester har gjort att knappast något har gjort för att arrestera de attackerande.


Ref.:
Länk: israelnationalnews.com
Länk: israelnationalnews.com


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 12 mar 2007 08:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: