sourze.se

Plidder o pladder med Lantz

Äntligen har Annika Lantz kommit rätt, till kvinnokanalen P1.

Sveriges Radios P1 är alla kvinnors dröm. De hör så bra, har så snabba tungor och lika snabba tankebanor.

Fem kvinnor som pratar i mun på varandra har inte det minsta problem. Det gäller bevisligen såväl i hyddor som i finare salonger. Kvinnor är experter på att kommunicera under de mest bistra villkor. Sannolikt beroende på att de också avläser mimik och kroppsspråk bättre än män. Fem kvinnor runt ett radiobord med en mikrofon mitt på bordet njuter av livet. Även när rösterna går upp i diskant.

Men män över 40 år är helt utslagna från sådana sammanhang. Män som vill tänka klart och säga kloka ord vill ha det lugnt omkring sig. Avbryta en man är en förolämpning. Avbryta en kvinna är kommunikation.

Om en kvinna skrattar då hon pratar kan hon väl knappast tas på allvar? Ja, så tänker många män, men så tänker inte kvinnor. Kvinnors alla extra ljud är helt charmerande tycker förälskade män…..men inte andra män. Män blir så irriterade när kvinnor fyller luftrummet som i P1 nu. Så värst gladare är det inte i RingP1 kl. 09.20 på morgnarna.

För där sitter en Täppas och blir så irriterad på allt äldre folk med lite gammaldags åsikter i diverse frågor. Unga kvinnor med moderna åsikter de är Täppas favoriter. De formulerar sig så snabbt och väl så de fyller hela P1. Men äldre lite tröga icke akademiska,män tycks vara en plåga för alla programledare.

Så vad ska nu äldre herrar som gillade gamla P1 ta vägen? Ja skriva som jag kan ju vara en metod. Men att sända in e-post till Täppas o Co lönar sig inte. Jag har sänt in hundratals kloka ord som inte lästs upp.

Kan inte Siwert Ö starta en riktigt bra gubbradio?


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 09 mar 2007 14:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: