sourze.se

Män är som djur

Såhär lagom till internationella kvinnodagen kom jag att tänka på ROKS-Ireene och hennes numera bevingade uttalande om att män är djur.

När det handlar om de smutsiga och tunga jobben utnyttjas män som dragdjur och packåsnor eftersom få kvinnor vill ha skit under lösnaglarna. Kvinnoattribut ger ett effektivt skydd mot hederligt hantverk eftersom något kan lossna, börja rinna eller brytas av. Transvestiter verkar ha fattat det där och gör sig dysfunktionella i sina höga klackar och krångliga frisyrer. Goda exempel som fler män borde anamma för att slippa tunga lyft.

Rasande mansattacker står oemotsagda och likt stryktåliga hundar fortsätter män att vara till lags och "duktiga". Nuförtiden deklarerar jag hellre att jag är "bög" - som är politiskt korrekt och oantastligt - än säger att jag är "man" då jag är trött på att bli behandlad som en byracka pga. mitt kön.

Vov.

Kvinnor är smarta som systerligt sluter upp och klubbar igenom reformer som gagnar dem. Män får sedan stå för kulorna. Över skattesedeln. Den gamla klassikern om att män ska hålla upp dörren, rulla ut röda mattan och betala notan förvaltas vidare av välfärdstaten. Likt dumma kassakossor gör män det utan att råma i protest.

Muu.

Kvinnor kräver lagändringar som ger dem rätt till insemination för att slippa allt tjafs med karlar. Någon motsvarighet, i form av surrogatmödraskap, erbjuds förstås inte män. Likt avelsdjur uppmanas vi däremot att donera säd på spermabanken och tilldelas möjligtvis någon fattig hundralapp för besväret. Och de män som väl lyckats reproducera sig verkar ha noll rättsäkerhet vid en tvist om mamma och sociala myndighetstanten har bestämt sig för att pappa inte längre duger.

Med stor flott gala och rosa rosetter får damerna sin bröstcancer uppmärksammad samtidigt som män i skymundan och tysthet dör, kanske inte som flugor men ändå i mängder, av prostatacancer.

Bzzz

Likt flitiga myror jobbar en massa män hårt och bygger företag som kvinnor sedan kräver att bli inkvoterade i. Drottningfasoner som funkar i ett myrsamhälle eller en totalitär stat. Självklart säger ingen man emot, rädda som fega harar.

Kvinnlig omskärelse förbjuds men små gossebarn fortsätter att vara offerlamm, när förhudar karvas av i primitiva religiösa riter, utan att någon man protesterar.

Bää

Tysta som små möss finner sig män i allt detta utan att protestera. Män är verkligen djur så ROKS-kärringen hade rätt. Irriterande nog.

Grrr


Om författaren

Författare:
Urban Johansson

Om artikeln

Publicerad: 08 mar 2007 00:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: