sourze.se

1,6 miljonerklubben negligerar unga hjärtsjuka

Barn och ungdomar som i samband med idrottande känt kraftig bröstsmärta, yrsel, svimningar eller kraftiga hjärtrusningar ska undersökas av sjukvården.

- Den uppmaningen riktar Socialstyrelsen, när den kompletterar sina riktlinjer för "hjärtsjukvård om plötslig hjärtdöd bland barn och unga".

Men vad gör man när varken sjukvårdspersonal på akuten eller föreningar som 1,6 miljonerklubben tror på att unga kan ha hjärtfel! Jag vände mig i min desperation till 1,6 miljonerklubben som jag var medlem i har nu sagt upp mitt medlemskap, men fick till svar av en hjärtprofessor att unga kvinnor inte har fel på sina hjärtan! När jag söker akuten för mina svåra bröstsmärtor, bröstkramper, andnöd, yrsel, illamående och sprängande smärta ut i vänster arm blir jag utskrattad och får rådet att gå hem och glömma sjukvården!

Jag var konvalescent och svag innan felbehandlingen- som ledde till hjärtfel. Läkaren blev fälld i HSAN! Trots det kunde jag ändå studera på distans men nu efter felbehandlingen är jag sängliggande som ett kolli i bröstsmärtor.


Om författaren

Författare:
Linda Garbén

Om artikeln

Publicerad: 06 mar 2007 09:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: