sourze.se

Carl Bildts höga svansföring

Med Bildts höga svansföring gör man inte gärna en pudel. Det passar inte in i varumärket Bildt, där själva ordet "arrrogans" är ett av keyworden i hans apparans.

Att affärsmannen Carl Bildt och politikern Carl Bildt inte smälter samman så bra är ett problem för den borgerliga alliansen. Bildts aktieinnehav i Lundin Oil och i det ryska gas- och oljebolaget Vostok Nafta är ifrågasatt sedan en tid tillbaka. Nu har tydligen Bildt sålt sina aktier i Vostok Nafta, men det gjordes lite sådär i smyg efter att han blivit kritiserad.

Det är väl självklart att Bildt tar åt sig av kritiken. Han är medveten om att detta är en black om foten för alliansen och inte vill han väl vara det - men att göra en pudel - NIET!
Det som för en annan minister skulle medfört "luckan" har för Carl Bildt förmodligen bara inneburit smussliga samtal av pr-människor och "spin doctors" från Valhallavägen.

Reinfeldt har säkert nattliga funderingar om hur han ska handskas med den heta potatisen Bildt. Det skulle vara ännu en prestigeförlust för alliansen att låta honom gå - han var ju lite av jokern i leken. Nu håller jokern på att ställa till det och det fladdrar ordentligt kring Bildts beiga trenchcoat. Hur ska statsministern göra? Kan han överhuvudtaget göra något? Bildt backas upp av "de gamla moderaterna" och han har säkert många inflytelserika magnater i sitt adressregister. Klarar sig Fredrik utan deras stöd? Bildt är ju lite av en landsfader för många moderater och en far avsätter man inte så lätt från tronen. Sedan hör det ju till saken att Reinfeldt och Bildt slutar båda på -dt. Då kan man ju inte bara göra slut hursomhelst.

Idag läste jag i nyheterna att fokuset på Bildt har ändrats från folkmord och gasledningar till... discodans.
Carl Bildt har tillsammans med Georgiens president Micheil Saakasjvili kommit fram till en lösning när det gäller hur man ska lösa konflikterna i Kaukasus. Det ska dansas disco. Eller "discodans" som dom nog säger när de pratas om det här i "tankesmedjan". Det ska byggas diskotek i Kaukasus så att det blir lugn och ro i regionen har dom kommit på.

Om Carl Bildt och presidenten Micheil Saakasjvili ska arbeta som "inkastare" till diskoteken förtäljer inte historien, men jag kan tycka det hela är ganska bisarrt. Det är väl i och för sig ett vanligt knep att ta till för att lugna massorna - låt dom underhålla sig själva till döds. Gärna genom sprit och fester. Bakfulla människor orkar kanske inte demonstrera...

Jag har ett förslag till Reinfeldt - varför inte utnämna Carl Bildt till Sveriges nöjesminister istället. Alltså, istället för att han arbetar som utrikesminister där det krävs en massa moraliska och etiska åtagande och sånt, kan han lika gärna jobba med att sälja Sverige utomlands genom pompa och ståt och lite Bra vibrationer..

Jag är inte moderat, men jag gillar Bildt. Jag vill gärna tro att han är en snäll och moralisk man innerst inne och att de aktieaffärer han gjort bara är ett tecken på att han är i klorna på giriga och onda rådgivare. Jag vill gärna tro att Bildt är den där personen som drivs av en stark vilja att göra det "rrrrätta". Att han är en person som vågar gå mot strömmen och försvara någon form av demokrati och sanning, trots att det blåser motvind.

Det bor en humorist i Bildt. Jag vet inte om han är medveten om det själv. Men jag är övertygad om att han har en framtid framför sig på stand-up scenen om han skulle bli petad från sin post som utrikesminister.

Så till Bildt vill jag bara säga: Rock on dude and shake those booties!

Länk: annadrangel.bloggagratis.se


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 27 feb 2007 09:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: