sourze.se

Antisionism utan antisemitism?

"Martin Luther King, Jr. sade, i ett framförande 1968 vid Harward:When people criticize Zionists, they mean Jews, You are talking anti-Semitism."

Martin Luther King, Jr. sade, i ett framförande 1968 vid Harward:"When people criticize Zionists, they mean Jews, You are talking anti-Semitism." Från “The Socialism of Fools: The Left, the Jews and Israel" by Seymour Martin Lipset; in Encounter magazine, December 1969, p. 24. .

Ordet antisemitism har använts i mer än 100 år eftersom judehat fick en negativ klang. De senaste decennierna har antisionism på motsvarande sätt tagit över, som “ja, vi hatar förstås bara judar i Israel, inte judar utanför Israel, och förstås inte araber i Israel även om de sitter i Knesset, den israeliska riksdagen, och bestämmer". Visst finns det tekniska skillnader på orden men ofta är de svåra att skilja på. Minns i somras när JK lade ner förundersökningen och således vägrade låta domare avgöra målet mot Stockholmsmoskéns försäljning av rent antisemitiska band och CD:s med uppmuntran att mörda judar - med att hänvisa till konflikten i Mellanöstern! En intim sammanblandning av de två orden på högsta nivå. Gör tankeexperimentet att man i synagogan i Stockholm hade hittat band om att mörda lokala araber och tro att JK skulle avfärda det med Mellanösternkonflikten....

Kritik av Israel versus kritik av vissa ledare i Israel och vissa aktioner på ett neutralt sätt - ofta sammanblandas även dessa helt skilda fenomen. Dagens israeliska ledare är katastrofala för sitt land - men att tjata om saker som apartheid i Israel - tja, försök smuggla in en julgran i Saudiarabien... Eller bygga en kyrka eller synagoga där. Eller motsvarande i andra muslimska länder i olika grad. Konstigt att de aldrig anklagas för apartheid. Att anmärka på missförhållanden som endast finns i Israel är helt ok, att anmärka på fenomen i Israel men ej i omkringliggande stater, även om de är mycket mer seriösa där - det är antisionism och antisemitism.

Israeliska araber borde ju plågas av denna apartheid - så det är säreget att för en undersökning från januari i år svarade 82 av de israeliska araberna att “detta land är det bästa att leva i". Länk: jewishvirtuallibrary.org En undersökning bland araber i omkringliggande länder hade givit en intressant jämförelse. Flera av de israeliska parlamentsledamöterna är araber men tyvärr ägnar sig inte en enda åt fredsarbete med grannländerna, tvärtom - se t.ex. Länk: unc.edu eller sök på Arab MK MKMember of Knesset. Hittills har de regelbundet ägnat sig åt landsförräderi utan att ha stoppats, med lön från israeliska staten; knappast apartheid.

UNRWA tar för evigt hand om alla som har en förfäder som en gång klassats som “Palestinian refugee" enligt egenartade argument, som att de skulle ha “upptäckts" under en tvåårsperiod, och UNRWA erkänner själva glatt att ett okänt antal som ej hade rätt till det, ställde sig i kön för ransoneringskort för snart 60 år sedan. Kort som ärvs, alldeles för få av dessa kortägare dör, statistiskt sett. Länk: danielpipes.org Kostnad för närvarande ca 300 miljoner/år. Dessa flyktingläger har en och endast en uppgift: att lagra flyktingar som kan användas som demografiska vapen mot Israel. Inget motsvarande finns någon annanstans. Antisionism eller antisemitism?

UNHCR tar hand om alla övriga flyktingar med gott resultat - ca 50 miljoner sedan 1951. Anta nu att judarna inte tog vara på sina egna utan alla judiska flyktingar hade hanterats av UNHCR enligt deras metoder att om möjligt placera en flykting med likasinnade samma folk, religion, språk etc. - där finns inte så många lämpliga öde platser kvar för ny bebyggelse så kompromisser måste hela tiden göras. Sedan 1945 finns där ingen lämplig plats förutom Israel. Sedan Hitler där finns fortfarande färre judar idag än före hans försök att konsekvent utrota varenda jude pga att han hade judiska förfäder har detta varit lätt att förstå. Varför judar även innan behövde en fristad där de bestämde över sig själva kan studeras på Länk: israelisverige.no-ip.info Samtidigt som fenomenet “palestinska flyktingar" uppstod p.g.a. kriget, flydde fler judar från arabländerna, uppskattningsvis 800.000, av vilka ca 600.000 till Israel. Utan kostnad för FN. Länk: en.wikipedia.org

De judiska flyktingarna en bråkdel av 50 miljoner - tänk dej dem som en sidogrupp till UNHCR-flyktingarna och försök hitta någon annan flyktinggrupp som har attackerats med en hätskhet motsvarande antisionism. Studera alla artiklar om “flyktingar i Mellanöstern" och i 99 av fallen menar man de arabiska och ej de judiska flyktingarna trots att de förmodligen var fler - också både antisionism och antisemitism.

Jag har föreslagit många av dessa som fenomen som borde vara av intresse för svenska media att skriva om, men de är helt ointresserade. Detta är antisionism och antisemitism. De skulle inte drömma om att intervjua de araber i Israel som föredrar att bo där, och be dom motivera sin åsikt. En gedigen översikt över varför det har blivit så kan du studera på Länk: gatesofvienna.blogspot.com


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 27 feb 2007 09:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: