sourze.se

Vapenmässa för försvar!

Är det inte lite festligt, när man hör formuleringen till vad de säljer?

Alla kanoner, maskingevär, handgranater och JAS Gripen är till för ett försvar. Jaha, och på vilken mässa säljer de vapen för angrepp? Är det en annan mässa?

Jag säger då det, är det någon som blir riktigt jävla rik på det här jordklotet, så är det företagen som säljer vapen. För att inte tala om de som säljer vapen illegalt.

Det märkliga är att alla de vapen som först har sålts lagligt, hamnar på underliga stigar, för att sedan plötsligt dyka upp någon helt annanstans än vad det var tänkt från början.

Jag såg en mycket tänkvärd och rolig film som handlade om vapensmugglare. Nicolas Cage hade huvudrollen. Filmen började med att kameran fokuserade över ett hav av ammunition. Mitt i detta hav stod Cage och begrundade sin utsikt. Han tog sig om hakan, tittade in i kameran och sa med sin karakteristiska stämma:
- Idag har minst en person av tolv ett vapen. Hur i helvete ska jag bära mig åt för att få de resterande elva att också köpa ett?

Som sagt, vi drunknar i vapen av alla de slag och alla tycks vara till försvar. Låter idiotiskt tycker jag. Däremot anser jag att det vore bra om vi slutade hyckla om det i Sverige. JAS Gripen kostade i runda tal mellan 60-80 miljarder att framställa. Nu vill vi bli av med det till andra länder, för att de ska kunna försvara sig! Må tänka att de försvarar sig mot andra länder som skjuter med Bofors kanoner, kanske?

Att det är en stor efterfrågan på vapen är heller inget vi behöver hymla om. I England och i Sverige är det inte legalt för privatpersoner att shoppa vapen, men likförbannat dräller det av vapen överallt, inom gangster AB.

Vilket också gör att det dräller av ihjälskjutna lik, i skogar, åar och i städer. Så vad ska vi göra åt detta? Vi får väl ha en mässa där vi säljer kunskap om vad ett krig kostar i död, lidande och ammunition. Antagligen kommer vi som skulle få för oss att starta en sådan mässa, bli ihjälskjutna av vapenlobbyn, innan ens bläcket hann att torka på vår ansökningsblankett!

Det är så ini helvete mycket pengar det handlar om när det gäller vapen i syfte för försvar. Att få anser sig ha råd att avstå, inte ens Sverige!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 25 feb 2007 11:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: