sourze.se

Värna om vårat svenska språk

"Värna om VÅRAT svenska språk", "Värna om VÅRT svenska språk". Vad skulle du välja?

Som journalist har man många uppgifter; det handlar bland annat om att upplysa, informera och naturligtvis förmedla nyheter. Men en av de kanske viktigaste uppgifter, förutom tidigare nämnda, och som jag med sorg i hjärtat försvinna mer och mer, är uppgiften att värna om språket. Allt oftare ser man i den skrivna texten ord som tillhör det talade språket, ord som till exempel "nåt", "nån", "sån", "sen" och "mej". Vad hände med de skrivna språkets stavning för samma ord? Ser det verkligen inte bättre ut med "något", "någon", "sådan", "sedan" och "mig"? Det svenska skriftspråket har börjat förbrukas och missbrukas på ett ytterst oroande sätt, anser jag, och jag hoppas att trenden bryts, och att - kanske främst journalister - tar sitt ansvar.


Om författaren

Författare:
Maria Sågå

Om artikeln

Publicerad: 19 feb 2007 00:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: