sourze.se

Kvinnor kramar ihjäl missbrukare

Varför ger kvinnor pengar till missbrukare? Tror de att missbrukarna får det bättre för att de får ett par skamsna kronor i sin haschbruna handflata?

Varför ger kvinnor pengar till missbrukare? Tror de att missbrukarna får det bättre för att de får ett par skamsna kronor i sin haschbruna handflata?

Det första och enda missbrukaren företar sig med den slanten är att gå till närmaste återförsäljare av berusningsmedel. Det kan vara ganjanasaren vid Seven Eleven eller bara någon lokal vinhökare. Det går i alla fall inte till att ta sig i kragen, skaffa sig ett jobb och en bostad. Eller är det så att kvinnorna kalkylerar med att om man ger ett visst värde varje dag till missbrukarna så minskar inbrotten i närområdet. Det är en analys som kan tyckas lovvärd men har ett flertal brister. Det rationella är naturligtvis att både tigga och göra inbrott. Möjligen väljs mer riskabla objekt bort. Riskabla i bemärkelsen larmade objekt vilket sannolikt innebär en mer bemedlad ägare. Detta ger i sin tur vid handen att den dubbelarbetande trebarnsmammans bil garanterat drabbas av inslagen ruta, stulen stereo och sätena förstörda med exkrementer.

-Men om jag ger mat då? Samma sak men knarkaren har magen full med räksallad och slaktavfall när han slår in trebarnsmammans bilruta.

-Jag men om jag räcker över Subutex då? Jo det kan man ju göra så kan missbrukaren sälja det till någon och köpa knark för pengarna så gör det inte så ont när han slår in rutan.

Det går inte att lösa en narkomans problem genom att skänka personen tio sekunder av ens tid eller pengar motsvarande en starköl. Vi snackar åratal av engagemang och hundratusentalskronor. Så nästa gång du går ut och vill känna dig duktig skall du se till att ha en fullmakt för inskrivning på drogklinik och ett par hundratusen på fickan. Eller så kan du jobba, betala skatt och kräva att samhället tar hand om dessa individer på bästa sätt.

Stoppa du tillbaka dina skenheliga småslantar i din rättvisemärkta plånbok istället.


Om författaren

Författare:
Olav G Enberg

Om artikeln

Publicerad: 19 feb 2007 00:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: