sourze.se

Folk ogillar inte judar

Hotet om att bli kallad för antisemitist eller liknande är överhängande när man kritiserar Israel och därför avstår många från att kritisera landet och dess styrande.

Att jämföra Israel och judendomen är inte att föredra. Jag tycker rent utav att det är fel. Lika fel som att likställa islam med Irans eller Saudis prästerskap eller protestantismen med Ulster Freedom Fighters. Men i och med att så många kallar Israel för "judisk stat" och "enda demokratin i Mellanöstern", så förknippas judar/judendom med Israels politik och israelisk/judisk "demokrati". Vilket är ett stort misstag. Men tyvärr åstadkommer detta fundamentalistiska försvarande av Israels politik en stabil grogrund för antisemitism. Dessutom kan den militanta islamism, som ingen gagnas av utom möjligen Olmert, Bush, Blair och Osama Bin Laden, fortsätta sin rekrytering utan att ens behöva propagera.

Problemet är inte att folk ogillar judar, men för att fler och fler ogillar Israel och har större och större svårigheter att skilja mellan Israel, judendomen, judarna och sionism. Något som tydliggjorts alldeles uppenbart på nättidningen Sourze i artiklar , debattinlägg och kommetarer.

Man kan ju undra hur det kommer sig att folk har svårt för att skilja på Israel, judar, judendom och sionism. Jag tror USA, Israel och dess allierade bär ett ytterst stort ansvar. Frågan är om de vill förändra denna grumliga syn eller om det gagnar egna intressen att fortsätta detta spel med människoliv som insats. Faktum är att de vita i Sydafrikas apartheidsystem var bättre åtminstone på en punkt än Israel, de hycklade inte om sin apartheid och åtskillnadsstrategi.


Om författaren

Författare:
Roger Lindström

Om artikeln

Publicerad: 13 feb 2007 11:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: