sourze.se

Förtrollad av Loose Change - inspirerad av Matrix

Bush har ljugit en massa, och inte bara om massförstörelsevapen.

Jag har svalt det röda pillret, det var för ett par veckor sedan när jag tittade på dokumentären "Loose change". Sedan dess ser världen ut på ett helt annat sett för mig.

Senare i ett fegt försök har jag provat dagen efter piller och läst igenom blogget "Screw Loose Change" men utan effekt. Nu sitter jag här och bjuder andra på det... pillret.

Undrar du vad jag skriver om!? Bästa sättet att begripa det är förstås att själv gå in på Google, skriva orden Loose change och sedan ägna en och ett halv timme åt dokumentären.
För de som vill ha lite försmak kan jag skriva följande:

9/11 2001, en sak som slog mig i den där kaotiska känslostormen var hur tornen från World Trade Center och WTC7 föll helt på sig själva, det liknade en implosion eller närmare bestämd de spektakulära demoleringar som görs vanligen i USA. Jag hade flash backs från min barndom då stolta amerikanska ingenjörer berättade att det behövdes komplicerande beräkningar, hög precision, kompetens och erfarenhet för att få en klockren demolering, att den minsta lilla asymmetri skulle ha lett till ett fall åt sidan.

Första gången jag såg en sådan demolering var på ett amerikanskt program som hette: "Thats incredible!" ironisk, eller hur?

Frågan är om bränsle från flygplanen och kollisionen mot strukturen kan ha orsakat ett perfekt fall på sig själv av WTC. Logiken och naturlagar talar förstås emot det. Om flygplanen har slagit mot WTC ovanför mitten av strukturen skulle man ha förväntat sig en kollaps över denna punkt.
Med tanke på att flygplanen slog mot sidan bör man förvänta sig en mer omfattande skada på den sidan och därmed ett asymmetriskt fall med den sidan som är mest skadad som kollapsar först och toppen som var synligen oskadd som följer efter i ett fall mot sidan. Allt detta har inte hänt.

Vad har då orsakat detta osannolika fall?

Ibland är sanningen för svårt att acceptera för att kunna ses. Man kan spekulera länge om orsaker som gör att vi gärna förblindas av systemet. Att vi tror på ledare av den "civiliserad" världen som ljuger inför miljoner människor utan att någon ställer dem till rätta.

Kanske beror det på att när man äntligen öppnar ögonen och ser skenbilden av vad den är, resulterar det i en frustrerande känsla av maktlöshet. Jag har inget bra svar på det. På det personliga planet agerar jag, men jag vet att påverkan på dem stora makterna är obefintliga. Inspirerad av den filmen som står i rubriken försöker jag väcka andra, blir vi tillräckligt många kanske det händer något.

Loose change.


Om författaren

Författare:
Luca La Rosa

Om artikeln

Publicerad: 21 jan 2007 18:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: