sourze.se

Starkt av Fadde

Efter att ha läst kommentarerna till Faddes brev kan jag inte annat än att skaka på huvudet...

Först av allt måste jag vända mig till Fadde och säga: STARKT GJORT! Verkligen, det är få personer i det här landet som skulle våga göra det du nu gjort; inför hela landet, vän och fiende förklara din kärlek till en kvinna från hjärtat utan att bry sig om vad andra kan komma att tycka om både texten och dig. Du har vunnit min och antagligen många andras sanna respekt.

Du såg bortom tidningsartiklar och skvallerpress när du blev kär i henne och förlovade dig med henne. I dagens Sverige med Jantelag och allt måste du förstå att din artikel kan uppfattas som väldigt känslig, då den tar upp saker som många känner men med rädsla för att uppfattas som blödiga gör ALLT för att dölja. Det var f-n mig på tiden att någon machokille gick ut och visade att även machokillar faktiskt har känslor.

Det verkar som om många menar "vad förväntar du dig, hon är ju en sån". Jag kan hålla med om att många av sakerna som skrivits om Rosing saknar vett, fullständigt, men det spelar ingen roll, hon är den hon är. Det är just detta, O folk av Jantelagens rike som vi bör tacka henne för, genom att hon går ut i tidningarna och "ständigt gör bort sig" så kan vi för en kort stund överföra våra egna fel på henne, inom psykololgin talar man om "Projection", funnes det inga Lindor skulle världen vara en tråkig plats där vi skulle tvingas erkänna våra egna brister som människor och det vore väl fel, eller? Kom precis att tänkta på ett för situationen passande arabiskt ordspråk: "Kom ihåg att när du pekar på någon, pekar tre av dina fingrar tillbaka på dig själv."

Vad gäller falska bekanta, Fadde, så finns det ett ordspråk som säger "Le och världen kommer att le med dig,
gråt och du får gråta ensam." Jag kan förstå att du är förbannad på dessa falska vänner och att du är bitter, det bästa du kan göra är att visa dem att du inte behöver dem och att du fullständigt struntar i så ynkliga, förlåt, ytliga människor. Min egen teori är att man bara i slutet av sitt liv kan se tillbaka och räkna vilka som verkligen varit ens vänner i livet, få kan räkna dem på mer än det sammanlagda antalet av sina händers fingrar, däremot stiftar man många bekantskaper.

Några avslutande ord till Fadde:

Att du är knäckt, Fadde, är en naturlig reaktion när man blivit övergiven, speciellt om det kommer som en blixt från klar himmel. Jag har varit där själv och det tog många månader att komma tillbaka och det kommer det att göra för dig också. Mitt råd till dig, från en man till en annan, prata om det, gråt om du behöver gråta. En separation fungerar nästan som en chock, varje människa genomgår vissa faser när de hamnar i ett chocktillstånd. Det enda som skiljer oss ifrån varandra är hur lång tid vi stannar i de olika faserna hojta om du vill veta mer om faserna så skickar jag över ett diagram. Låt det ta sin tid Fadde, det ska det göra, om du försöker skynda på det mot all förmodan är risken stor att du nästa gång du utsätts för en kris sjunker ännu djupare då du har en icke-genomarbetad kris i ryggsäcken.

Vad gäller oss andra så kan jag bara ursäkta de flesta av oss med att vi inte känner Linda så bra som du gör, men du ska veta en sak: Varje person som någon gång verkligen älskat någon förstår vad för kval du går igenom Fadde. För du står för en åsikt, inte vilken som helst, utan din åsikt om kvinnan du älskar.

Ett par uppriktigt goda råd till Linda:

Linda, om du mot all förmodan läser denna artikel, vill jag bara säga detta; jag vet inte vad ni haft för problem och det intresserar mig inte heller, men du ska veta att det Fadde har gjort kommer du med största sannolikhet få leta med lupp efter för att hitta en man som vågar göra detsamma. Låt oss få veta att hans kärleksförklaring inte varit förgäves, valet är ditt. Jag antar att du också hade ett finger med i spelet när "gorillan blev människa". Ödsla inte bort tiden Linda, inte nu när du äntligen lyckats med det som inte ens Darwin och hela Vetenskapsakademien lyckats med; att hitta det exakta ögonblicket när apa blev människa...

Så Fadde, i mina ögon har du gått från att vara en "gorilla vid dörren" no offence till att bli en människa med känslor, vilken av dessa kategorier samhället behöver mest överlåter jag till läsaren att reflektera över.


Om författaren

Författare:
Benny N

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2007 12:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: