sourze.se

Lägg ned DO!

DO är emot svenska traditioner!

"Varför är just söndagarna helgdagar? Är det en slump att alla övriga allmänna helgdagar utom en 1 maj har sin grund i evangelisk-luthersk kristendom? Varför sker skolavslutningar ofta i kyrkan? Tänk på alla de adventsljusstakar som de närmaste dagarna kommer att ställas upp inte bara i många hem utan också på de flesta arbetsplatser - också på Sveriges television.

Opartiskhet i SVT bygger för många på en föreställning om svenskhet, som även innefattar evangelisk luthersk religion, som det normala. Att bära huvudduk avviker för många från den normen och uppfattas därmed som partiskt. På annat sätt kan man inte förklara förekomsten i Sveriges Television av uttryck för kristen evangelisk-luthersk religion. i det mesta, från programledarnas val av högtidsklädsel vid kristna helger till programutbud som strikt anknyter till det kristna kalenderåret. Julkalendern, adventsljusstakar i rutan, Kalle Ankas julafton, filmerna om Jesu liv och annat programutbud kring påsk, är bara några exempel på det."

Länk: do.se

DO i massmedia:
"Nu tändas tusen juleljus på arbetsplatser över hela Sverige. Men adventsljusstakarna är inte så oskyldiga som de ser ut, tycker diskrimineringsombudsmannen."

Länk: gp.se

"Ett konditori i Sjöbo har anmälts till Ombudsmannen för etnisk diskriminering DO för sin beteckning på ett sfäriskt bakverk vanligen rullat i kokos eller pärlsocker.
En sommarstugeägare i Sjöbo-området upptäckte skylten hos ett konditori i Sjöbo. På de flesta håll står det chokladboll eller kokosboll på skylten, men här stod det negerboll.

Hon påpekade detta i affären, men fick ingen respons. Efter att ha varit inne i konditoriet ett flertal gånger anmälde hon slutligen saken till DO."

Länk: dn.se

"Det är olämpligt att hålla skolavslutning i kyrkan, anser Diskrimineringsombudsmannen, DO. Att sjunga Den blomstertid nu kommer är inte heller okej. Elever som inte är kristna riskerar att känna sig uteslutna från ceremonin."

Länk: svd.se

På DO:s hemsida finns rubriken "DO i Media" med citat ur och länkar till artiklar om DO i massmedierna. Bland annat en länk till en artikel i "f.d. anarkistiska", numera "frihetligt socialistiska" Yelah. Naturligtvis skulle DO aldrig länka till SD-Kuriren. Vänsterradikaler är fina i DO:s ögon, emedan ett påstått högerextremt parti inte är det.

Gick in på ämbetets hemsida, www.do.se, för att se om man planerade en ny attack på den kristna julen.

Verkade inte så. Däremot läste jag ett pressmeddelande om en man från ett muslimskt land som sökt jobb som rektor och fått frågor om sin kvinnosyn, vilket han uppfattat som kränkande och därför vägrat besvara.

Länk: do.se

Jämför det med att aspiranter till Polishögskolan utfrågas om samma sak. Så varför är det diskriminerande i det ena fallet, men inte i det andra, enligt DO?

Länk: kulturrevolution.wordpress.com

Problemet med DO och Jämo är att det är två ämbeten som letar fel för att motivera sin existens. Det är därför exemplen på diskriminering blir så krystade alternativt vetenskapligt skakiga.

Behöver vi verkligen dessa skattefinansierade ämbeten? Vad kan de åstadkomma för annan "nytta" än att föreslå positiv särbehandling?

Spar skattepengar: lägg ned dessa ämbeten!


Om författaren

Författare:
Michael Ståhlberg

Om artikeln

Publicerad: 20 dec 2006 09:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: