sourze.se
Artikelbild

Håll käft själv Diesen!

Professor Christian Diesen slår rekord i fräckhet när han på DN Debatt hävdar att JK inte borde få uttala sig. Glas-skärvorna haglar omkring honom.

Professor i processrätt Christian Diesen skriver tillsammans med två kollegor på DN Debatt idag 061220 att justitiekansler Göran Lambertz borde avgå därför att utalanden som JK har gjort kan - enligt de tre debattörerna - ha orsakat "irreparabel skada för svenskt rättsväsende".

Jag ser genast rött då jag läser detta. Christian Diesen har gjort sig ett namn på att vara - som Jan Guillou uttrycker det - medias visgosse som säger det som sensationsreportrarna på Aftonbladet och slika publikationer vill höra, speciellt vad gäller sexbrottsmål. Behöver du en "expert" som säger något ofördelaktigt om rättsväsendet när du vill skapa en rättsskandal: spring till Diesen.

Han är den absolut siste som borde säga något som vem som skall få yttra sig och vem som gör skada för rättsväsendet. Han! är den som borde lära sig hålla tand för tunga. Diesen är juristen som:

- Irriterades över att brottsmisstänkta fick ha en advokat Da Costa-fallet
- Hävdade att dagens sexualbrottslagstiftning inte är bättre än på Birger Jarls tid.
- Tyckte - och tycker säkerligen fortfarande - att en tilltalad persons kön! skall ha betydelse då denne anklagas i domstol.

Och den här babbelmakaren har mage att på debattplats försöka tala om vilka som skall få uttala sig eller inte?! Och detta dessutom med hänvisning till att inte orsaka dålig PR för rättsväsendet.

Nä du professor Diesen... är det någon som borde lära sig hålla käft istället för att kvadda förtroendet för rättsväsendet med förhastade och rent ut sagt dumma uttalanden så är det du själv. Ditt uttalande i DN 20/12-06 borde jag klippa in på Wikipedia som solklart exempel på uttrycket "Kasta sten i glashus".

---

Källor:
Länk: dn.se
Länk: aftonbladet.se
Länk: aftonbladet.se


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 20 dec 2006 10:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: