sourze.se

Ronaldinho är tillbaka!

Barca - Zaragoza 3-1 - Ronaldinho 2,5 målsskytt.

Starten på matchen var det bästa jag sett Barca på hela säsongen. Efter tio minuter hade Barca 79 mot 21 i bollinnehav. Messi var som vanligt roligaste spelaren att titta på och dribblade nattmössan av de flesta i Zaragozaförsvaret. Men det var ingen långvarig njutning tyvärr då Messi i minut 22 trampar snett och bröt ett ben i foten och fick utgå. In kom Guily som väl är ganska jämn och bra men om jag varit Rijkaard hade jag tagit ner Gudjohnsen och satt in Saviola på topp. Kanske något tidigt i matchen men Guily har inte varit så väldigt bra på sista tiden, inte som han var i förra Champions League i alla fall.

Nu blev det inte så och Guily gjorde ingen stor match men skötte sig helt ok. Däremot klev världens bästa Ronaldinho fram när han bäst behövdes och tog tag i matchen som han brukade i förra säsongen men man har saknat större delen av denna och inte minst i VM. Han dribblade som en gud, sköt frisparkar som Juninho drömmer om och passade som, ja som bara Ronaldinho kan göra. Han gjorde två och ett halvt mål Saviola hjälpte till att nicka in bollen som Ronaldinho skickade iväg i innerribban och ner på mållinjen och har totalt gjort sju mål denna säsong.

Som jag nämnde innan så tycker jag att Messi är den spelare som är mest underhållande att titta på men fortsätter Ronaldinho såhär kan han mycket väl ta tillbaka tronen. Nu när Messi blir borta pga. fotskadan ända till februari så hoppas jag verkligen Ronaldinho fortsätter som han gör, annars kan Barca ligga illa till, speciellt när de dessutom är utan Eto’o och har en isländare som föga imponerar.

Det vi får hoppas på nu är att Henke Larsson gör comeback vilket det ryktas om. Ett lån från Helsingborg tills februari är på tavlan och bättre träning än att spela i Barca kan väl inte Henke få? Så länge HIF inte är lika svåra att övertala som det är att få Patrik Ekwall att intervjua någon annan än sig själv ska det nog gå vägen.


Om författaren

Författare:
Eric Larsson

Om artikeln

Publicerad: 14 nov 2006 10:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: