sourze.se

Idol 2006 - Pinsamt dåliga programledare

Tror verkligen att tv4 behöver lite hjälp med kriterierna för figurer i rutan. Personligen föredrar jag en halvnaken Bekkestad på Idol-scenen framför dom här tomtarna any day.

Lite tråkigt nu när det börjar bli färre i Idol-gänget. Framförallt när dom är så dåliga. Jag tycker verkligen att några har uppvisat en anmärkningsvärd låg lägstanivå, jämfört med tidigare år. Kan förstås vara så enkelt att jag börjar bli för gammal, immun mot söt charm och sånt fjanteri, vill se prov på verklig talang och så vidare. Jag tycker hursomhelst att kvalitén på just sången inte är något vidare i dagsläget. Hoppas det beror på sjukdomar.

I fredagens program tog en tjej sista steget och blev min nya favorit fullt ut. Hon har den "sämsta" rösten i gänget, och med det menar jag inte att hon är tekniskt dålig, utan snarare att hon har minst bredd av alla, ett ganska så tunt register att jobba med. Men som ni vet så spelar ju personligheten bakom de relativt ytliga två minuter då dom sjunger in extremt mycket, och jag tror att Cissis karisma är en stor faktor till att jag ryser i hela kroppen när hon ställer sig på scenen. Hence:

Veckans bästa - Cissi. I dagsläget den enda vars skiva jag skulle köpa. Hon har så mycket känsla i det hon sjunger, hjärta och smärta, styrka och en helt fantastisk scennärvaro. Det kombinerat med hennes fingertoppskänsla för låtval som passar henne gör att jag smälter till en liten pöl varje gång hon äntrar scenen. Enligt mig den enda som genom hela programmet hållt en jämn nivå, och då snackar vi topp, inte dal. Grym.

Veckans roligaste - Felicias handtatuering. Va? Typ. Verkligen jättekonstigt. och helt oväntat. Därför ganska roligt. Okej, inte så jättekul, men i brist på bättre.

Veckans knäppaste - Danny i rockutstyrsel. Blev nästan lite rädd, han såg ju riktigt läskig ut. Alldeles för skrämmande när det handlar om en så genuin popkille, nej usch, bort med kajalen och skrikrösten och tillbaks till din comfort zone. Ajabaja, inte paja Breitholtz/Swartlings våta tuggummipopdröm, då blir det smisk.

Veckans besvikelse - Marcus. Hur kan han inte välja en bättre Kravitz-låt? Dessutom sjunker han lite i mina ögon för varje vecka. Tycker faktiskt att han är överskattad. Det är lite svårt att placera honom genremässigt dessutom, han är ju varken pop, rock, rnb, soul, funk eller house. Svårplacerade artister gillar vi inte. Hoppas att han är kalasbra nästa vecka, trots allt så är han ju så himla go.

Veckans sämsta - Att programledarna glömde snacket om hennatatueringarna efter halva gänget, och sen kom på det igen i slutet. Så oerhört pinsamt. Jag blir både irriterad och deprimerad; tror verkligen att tv4 behöver lite hjälp med kriterierna för figurer i rutan. Personligen föredrar jag en halvnaken Bekkestad på Idol-scenen framför dom här tomtarna any day.

Veckans charmigaste - Felicias leende. Jag väntar nervöst på hennes "Erik", hennes hallelujahmoment, och jag tror att Framträdandet med stor F är extremt nödvändigt för hennes fortsatta medverkan i programmet.

Så nu väntar vi alltså på Felicias absoluta topp, och på att Cissi ska få sin välförtjänta plats i finalen. Hjälp dom! Det tänker jag göra. Nu på fredag är det hög tid för Johan att åka hem, så hoppas den drömmen går i uppfyllelse också.


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 23 okt 2006 18:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: