sourze.se

Ingen slump att Di Leva släpper CD i valtider

Två år efter den guldskivebelönade "Tiden faller" är Di Leva tillbaka i mediebruset med sin fjortonde skiva "Hoppets röst". Sofia Hadjipetri recenserar

Thomas Di Leva, Hoppets Röst Bonnier Amigo

Det är valtider och Di Leva har dessutom skilt sig från sin fru Katarina, bägge delar som reflekteras i texterna han skrivit. Att han ger ut "Hoppets röst" under samma vecka som årets val är alltså ingen tillfällighet rapporteras i pressmeddelandet. På skivan finns flera spår där Di Leva uttalar sig om situationen i landet och om tillståndet i världen.

På den nya singeln "Ingen kan köpa livet" är Di Leva kritisk mot det västerländska nätsurfandet och det massiva shoppandet, i "När ska vi bli vänner?" grubblar han över människans rädsla inför att mötas och i "Ring till Gud" är undertonen en förundran över folkets passivitet att förändra världen. Allt är med andra ord som vanligt i Di Leva-land. Men det också finns låtar som "Att vara kärlek" och "Känslig" som kanske handlar om Katarina, kanske inte.

"Hoppets röst" består av tydlig och snäll new age-pop med stundtals riffiga gitarrer, lite piano, nån synt, en symfoniorkester och det räcker liksom inte. Det blir för slätstruket för att man ska orka sig igenom hela skivan i ett sträck. Di Leva har dock sin skara fans och han lär fylla konserterna, med turnéstart 8 oktober, där "Ingen kan köpa livet" kommer vara skivans givna allsångsmelodi.


Om författaren

Författare:
Sofia Hadjipetri

Om artikeln

Publicerad: 19 sep 2006 09:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: