sourze.se

Göran Persson, gjorde självmål!

Mao Tse Tung är förmodlingen en ättling till Göran Persson. Efter valduellen i SVT är jag beredd att tro på det!

Göran Persson i duell med Fredrik Reinfeldt. Sällan har jag sett en mer självgod persson än Göran. Han tycks tro att Sverige är hans egendom och att ingen i hela detta avlånga vet bättre än vad Sverige behöver. HJÄLP!

Han har ingen som helst självkritik. I tolv år har han GP regerat och det enda som kommer över hans läppar är att det går bra för Sverige. Varför stämmer inte bilden av det Sverige som Göran Persson beskriver, för oss? Vi bor väl i samma land? Eller gör vi inte det?

Jag är förtidspensionär på grund av reumatism, fibromyalgi,scolios på höfterna och en diskdegeneration på fjärde kotan nerifrån. Visst har jag ont! Så ini helvete ibland. Men det finns dagar jag har det hyfsat. Tänk om jag precis dom dagarna hade möjligheten att gå in och jobba? Inom vården på ett ålderdomshem som jag har tidigare erfarenhet av? Det kanske skulle bli tio timmar i veckan. För dessa tio timmar skulle jag betala skatt och träffa arbetskamrater och vara en hjälpande hand för många äldre. Men med dagens byråkrati och regelverk är detta en omöjlighet! Alla kan inte jobba heltid! Inte ens deltid. En del av oss förtidspensionärer kanske bara kan arbeta fem timmar i veckan.

Men dessa fem timmar vore guld värda inte bara för oss som vill och kan arbeta utan också för arbetsgivaren. Men med dagens regelverk är detta fullständigt otänkbart. Du kan inte arbeta fem timmar i veckan i flera år, även om det passar just för dig. Du ska in i ledet och helst arbeta heltid!

Detta gör att min röst aldrig i min tid kommer att hamna i den rödgröna rörans urna. Jag är en individ. Min livssituation är unik precis som alla andras. Då krävs det ett regelverk som är flexibelt och anpassningsbart. Inte ett regelverk stöpt efter modell Volvo!

Vargar promenerar inte utefter Östermalms gator. Då ska inte heller de som bor i en innerstad avgöra när bonden i Dalarna avfyrar sin bössa!

Fiskarna utmed kusten har inte kostym på jobbet. De står i blåsten och håvar in fisken. I ottan säljer de den på aktion till fiskhandlaren. Är det en miljöpartist i egenskap av Peter Eriksson som ska bestämma när fiskaren ska sluta fiska? Är det Peter Eriksson som betalar fiskarens banklån som han har på sin båt?

Makten måste ut till dem den berör! Det är mitt motto!
Då är Göran Persson den som sämst passar in i min bild av självbestämmande. Han perssonifierar enbart bilden av en självgod egoist även om han snart ska bli godsherre som kommer att få EU bidrag för mark som ligger i träda.

Göran Persson vill inte spela lagspel. Han gör hellre självmål!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 10 sep 2006 23:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: