sourze.se

Kackerlacka

Dag Vag har kommit ut med en ny samling låtar av sin musik som de själva beskriver som "transkontinental reaggae".Bonnier Music Sweden
Betyg VG
Plattan kackerlacka är en blandning mellan glada och mörka låtar. Det börjar med den förnöjsamma reaggae låten "Bland gamla och unga" och slutar med den eftertänksamma "Tiden jagar oss alla". En låt är inte alls reaggae; "Schottis från Idre", med en fin melankolisk melodi. Skivan är lättlyssnad och vissa låtar är ganska lika, men det är lätt att nynna på alla texter.
Det finns fortfarande samhällskritik i flera texter, men främst är texterna lekfulla; samhällsprotesten är inte lika påtaglig.
Flera låtar fastnar i minnet. "Jag vaknade upp", som handlar om uppvaknandet på ett operationsbord, är skönt surrealistisk. "En del av dig" är en glad och rak kärlekssång och" en god bok" är skönt bisarr. Stig Vigs sjunger avspänt. Hans coola röst är tunn men intensiv. Rösten - och bandet - kommer förhoppningsvis att hålla en del år till.


Om författaren

Författare:
Eleni Schmidt

Om artikeln

Publicerad: 05 sep 2006 23:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: