sourze.se

Vågar du bli kändis?

Vilken slags kändis kan du tänka dig att bli?

Egentligen är det fler frågor att svara på. Vad innebär ordet "kändis"? Fria drinkar? Gratis mat? Inbjudningar till flotta hotell? Gratis kläder? Alla svaren beror naturligtvis på vad för slags kändis du är. Lilla Hilton blir antagligen överöst med "presenter" från alla kända och okända modehus. Tänk genomslagskraften i bilden när lilla Hilton promenerar med klänningen från ditt modehus på alla kända skvallertidningars framsida.

Jan Gilliou har säkert en inbjudningslista från diverse olika företag så också Robert Aschberg. Men inbjudningslistan för kronprinsessan Viktoria ser med stor säkerhet väldigt annorlunda ut om man jämför med Victoria Silverstedts.

Men vad ger de upp för sitt kändiskap? Även det är olika med tanke på bakgrunden till varför de är kändisar.

Men många är beredda att sälja sin mamma till djävulen om så bara för en kvart i strålkastarnas ljus. Eller ibland kanske till och mindre tid.

En del av er som läser Sourze känner till att jag skriver deckare. Men jag är än så länge "bara" relativt känd på Tjörn med omnejd. Nu i dagarna har Jan Gilliou gjort reklam i TV4 för sin nya bok. Åh, vad avundsjukt jag har suttit framför TV:n och önskat mig dit i hans ställe.

Men ibland tänker jag faktiskt på hur det skulle kunna bli om jag blev kändis. Plötsligt kanske många fler människor tittar på mig och hejar igenkännande. Kanske kommer fram när jag står och väljer tomater i snabbköpet, bara för att prata lite. Till och med åker med bilar utanför mitt hus bara för att få se en skymt av hur jag har det hemma! Sköter jag trädgården? Är gräset klippt?

Vill jag verkligen ha det så? Nej, det vill jag inte och säkert inte dagens stora kändisar heller. Men jag förstår att det är priset du får betala för att bli sedd, läst eller lyssnad på.

Och trots att jag vet nackdelarna vill jag att mina böcker ska bli lästa av helst miljoner människor i alla länder.

För det finns ingenting i min värld som är roligare än att skriva och sedan få det färdiga resultatet i handen i form av en bok. Men för att kunna ge ut en bok krävs pengar och för att få pengar måste du ha läsare som är villiga att köpa din bok.

Och för att få många läsare måste du bli känd. Och där var cirkeln sluten.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 17 aug 2006 13:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: