sourze.se

Samma andas barn!

Kommunister och nazister gör gemensam sak och tågar i samma demonstrationståg!

För en tid sedan skrev journalisten Göran Skytte en kolumn i Svd där han jämförde kommunister och nazister såsom varandes rätt nära varandra politiskt. Han gjorde en briljant jämförelse och diktade ihop ett scenario om hur det skulle kunna te sig om det vore ombytta roller. Utgångspunkten för det hela var bland annat Lars Ohly som länge och hårdnackat vägrade sluta vara kommunist.

Flera "gamla" kommunister i Vänsterpartiet och extremare avarter på vänsterkanten försvarar sig ofta mot kritiken om hur kommunisterna våldförde sig på befolkningen i alla forna kommunistdiktaturer, genom att hävda att den kommunism som praktiserades i dessa länder inte var riktig kommunism. Trots detta umgicks svenska kommunister flitigt med representanter för både DDR och Sovjet då det begav sig.

Göran Skytte lekte med tanken att det i Sveriges riksdag skulle finnas nazister. Dessa skulle likt sina kommunistkollegor hävda att den nazism Hitler praktiserade inte var riktig nazism. Dessa nazister syftade, liksom dagens kommunister i riksdagen, på att komma i regeringsställning.

Att detta skulle vara omöjligt förstår vem som helst. Men för kommunisterna går detta alldeles förträffligt i dagens Sverige.

I söndags var det en demonstration i Stockholm. Syftet med demonstrationen var att protestera mot Israels krig i mellanöstern. Arrangörerna bestod av en salig blandning av folk på yttersta vänsterkanten och libaneser i exil. En av arrangörerna var Revolutionär Kommunistisk Ungdom RKU. Dessa har på programmet att överta makten i Sverige med våld. Sida vid sida med nämnda vettvillingar går personer med flaggor på vilka hakkors är målade!

Detta får en att fundera på om inte kommunismen och nazismen står närmare varandra än vad vi hittills trott!


Om författaren

Författare:
Göran Larsson

Om artikeln

Publicerad: 09 aug 2006 10:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: