sourze.se

Linda Rosings politiska utspel

Ett politiskt parti med Linda Rosing som partiledare? Seriöst eller fiasko?

Ett politiskt parti med Linda Rosing som partiledare? Det sägs att det ska heta "Unika Partiet" - det låter både lite halvroligt och en aning skumt när man läser rubriken. Det första man tänker på är jaha, nu får Linda Rosing gratis tidningsreklam igen, och jag som har insyn i mediernas interna mekanismer fattar direkt att redaktionerna publicerat detta därför att tidningarna av någon obegriplig anledning alltid säljer lösnummer på namnet Linda Rosing! Men när jag tänker lite djupare kommer jag fram till att Linda Rosing, precis som Gudrun Schyman eller Lars Leijonborg eller Jan Svensson ifrån Örkelljunga, har all rätt i världen att starta ett politiskt parti. Det är vad hela vårt demokratiska system bygger på, nämligen allas rätt att ta initiativ, att påverka och att bli hörda. Många påstås tycka att Linda gör bort sig just nu men det där är ingenting annat än jantelagen!

Många dokusåpastjärnor, och då i synnerhet de som bestått av tjejer som fått mediernas uppmärksamhet på grund av sina stora bröst, har på senare år gått upp som solar och ned som pannkakor, åtminstone på tidningarnas sidor. Det bästa exemplet är Natacha Peyre som har förbrukats in i absurdum av Expressen och Aftonbladet. Det finns dock undantag. Emma Andersson ex-Robinson blev en framgångsrik TV-programledare och Carolina Gynning skrev en bok, men när det gäller Linda Rosing tycks hon ha hängt kvar utan att ha riktigt genomfört någonting stort. Givetvis har hon sysslat med en massa olika saker, och haft en och annan skandal som vi läst om med jämna mellanrum. Men man kan inte säga direkt "Det där är Linda Rosing känd för". Medierna kallar henne fortfarande för "Big Brother-Linda". De kallar dock inte Emma Andersson längre för "Robinson-Emma". Linda är känd på grund av skandaler och hennes eviga förmåga att hålla sig levande i massmedia. Frågan är nu om detta med ett politiskt parti är seriöst eller om det är så att Linda som upprepande gånger utnyttjats av medierna håller på återigen utnyttjas, dock denna gång under regin av andra okända profiler som vill föra fram ett politiskt budskap?

Det sägs att Linda har mer i huvudet än vad man tror. Jag tycker faktiskt att man ska ge henne chansen att bevisa om detta är sant eller inte. Många av kvällstidningarnas läsare har klickat på enkäter att de inte skulle rösta för Linda Rosings parti. De är lika korkade som tidningsredaktionerna som ställer enkätfrågan! Hur kan man avgöra om man skulle rösta för ett parti vars program ännu är okänt? Och hur kan en tidningsredaktion ställa en så dum fråga som "Skulle du rösta på Lindas Rosings Parti?" utan att först ta reda på och publicera partiets politiska program? Det är ju alldeles uppenbart att saken, åtminstone i det nuvarande skedet, snurrar kring namnet Linda Rosing och det räcker inte. Ni minns väl hur det var när Bert Karlsson och Ian Wachtmeister grundade Ny Demokrati? Då ställde kvällspressen samma enkätfråga i ett tidigt stadium och fick samma reaktion som man fått nu om Linda Rosings parti. Men Ny Demokrati kom in i riksdagen, och det kom in huvudsakligen på grund av det mediala namnet Bert Karlsson!

Därför bör man inte underskatta namnet Linda Rosing. Om det är så att hon är smart och om hennes parti kommer med ett program som är tilltalande och seriöst bör svenska folket ge dem gehör istället för att trycka ned saken bara på grund av att hon heter "Big Brother-Linda". Man behöver inte vara atomfysiker för att konstatera att Linda gillar att synas i media. Hon har erkänt detta flera gånger. Nu syns hon rejält. Men om det är så att Linda utnyttjas återigen, ja då får hon skylla sig själv om det blir fiasko av saken. Det kan i så fall bli hennes mediala död. Hur det än blir så piffar saken till den mediala vardagen i Sverige och det är ju åtminstone en positiv sak, eller börjar jag kanske bli för gammal nu?


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 02 aug 2006 11:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: