sourze.se

Folk utan kanoner

Sedan några dagar slåss åter ett nästan vapenlöst folk mot ett annat folk, med skillnaden att de senare har närmast obegränsade militära resurser.

Den dagen som jag föddes 1939 tågade Hitlers trupper
in i Tjeckoslovakien. Där fanns ett folk utan kanoner, stridsvagnar och annat sådant som hörde det moderna kriget till. Men Wehrmacht hade allt. Så "Anslutningen" skedde utan större bekymmer, för de som hade makten.

Det året som min son föddes försökte ett litet bondefolk i Vietnam köra ut ockupationsmakten. De försökte tillverka vapen i källare och jordkulor.
Bondefolket hade inga kanoner, jaktplan, bombplan, hangarfartyg eller napalm. Men USA hade, samt fler ondskefulla ting därtill. Ändå tog det tio år innan USA åkte hem. Som förlorare.

1948 bildade jordens kanske mest förföljda folk en egen stat. Inte hade de mycket till vapen, men de hade ryggen mot havet och en perfekt fungerande organisation. Varje man och kvinna blev soldat med handvapen. Därför vann de mot de dåligt organiserade moståndarna som inte kände sig utrotningshotade. Idag står ett annat folk med ryggen
mot havet.

På andra sidan jorden vann det indiska folket över
stormakten över sjö och land, Stora Britannia. Det fattiga folket utan kanoner och gevär tvingade imperiet att åka hem. Trots att de nästan inte sköt ett skott, utan bara strejkade och vägrade lyda order. Ett sådant obegripligt folk kunde ingen regera över. Juvelen löstes från Kronan.

Sedan 15 år bekämpar Sovjets arvtagare ett litet bergsfolk som är muslimer.
Liksom alla andra folk där borta kallas de gangsters, förrädare, tjuvar, råttor o.s.v. trots att de är tjetjener sedan tusentals år tillbaka. De kan t.o.m. vara äldre än det ryska folket. Men de har inga kanoner och bara en del gevär; som de rövat av fienden. Men "Puttes" pojkar har desto mera. Makten sitter i alla vapens mynning. Men bara under en tid.

Sedan några dagar slåss åter ett nästan vapenlöst folk mot ett annat folk, men de senare har obegränsade militära resurser. De vapenlösa försöker göra vapen i källare och jordtunnlar. Vapenfolket har tillgång till all världens vapensmedjor, ovan jord. De små försöker skjuta med kaminrör; vilket bevisar deras fullständiga desperation. De som blivit galna av all stress virar dynamit runt kroppen.

"Ingen gazabo ska få sova i natt" säger makten. Utan el: blir det inget vatten, blir det ingen gröda, blir det ingen mat. Små barn slutar att prata och äta. De kissar i säng och skriker om mamma går en meter bort. Det blir ett allt mer sjukt och hungrande folk som snart bara kan en sak. HATA! Men på det har kunnat öva i många år.

Detta borde varje israel veta i sitt innersta. För Davids söner och döttrar har varit med förr. De nöjde sig inte med att vara slavar i Egypten eller Babel. Hellre då 40 år i "öknen" och känna sig fria.

Känner Sion till något folk som står ut med att slava?


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 03 jul 2006 10:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: