sourze.se

Gå på konsert och bio, gratis!

Visst vore det en önskedröm? Rolling Stones, Mamma mia och det kostar, gratis.

Miljöpartiet är ute och fiskar röster. Inte med metspö utan med jättehåv. Lagligt att tanka ner film och musik, självklart!

Vem ska betala? Den frågan har stoppats ner i en mörk lufttät påse. Att det är kostnader bakom varje produktion är odiskutabelt. Ingenting är gratis i livet. Inte ens att dö!

Däremot är jag helt på det klara med att det finns en girighet utan gräns från megastjärnorna. De bor i 30- rumsvillor med pooler. Inte bara i en huvudstad utan i flera. Det är barockt!

Men faktum kvarstår alla är inte välavlönade stjärnor som skyfflar pengar. Flertalet är små, mycket små producenter.
De har räkningar att betala!

Alltså efterlyser jag en gyllene medelväg. Vad sägs om att alla som tankar ner en film betalar mellan 20-50 kronor per film beroende på populariteten? För varje melodi betalas 1-5 kronor med samma promisser?

En gång i månaden kommer räkningen. Avräkning görs av bolagen själva.

Miljöpartiet har alla kostnaderna betalade för sitt parti via skattsedeln precis som samtliga riksdagspartier. Men bakom varje skattekrona finns en arbetare. En arbetare som likväl kan vara direktör, anställd eller egen företagare.

Men utan skatteintäkter blir det intet betalt. Säg mig vilket företag som vill bekosta en uppsättning av musiker, skådespelare, regissörer,klippare,fotosättare, med flera utan att få betalt i andra änden?

Vem kan leva på : Tack ska du ha?

Uppenbarligen miljöpartiet med sitt nya valfläsk!

www.ramonadanlen.se


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 07 jun 2006 23:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: