sourze.se

Politiken är inte till för väljarna

Den är till för politikerna!

Jaha, snart är det dags att rösta? På vadå, undrar säkert många. Varför då, säger säkerligen många andra. Ja, man kan verkligen ställa sig dessa frågor. De är berättigade.

Ideligen upprepar samtliga partier ett förutbestämt mantra.
Det har de fått lära sig via kurser och föreläsningar.

Vi skall ha samma budskap inom partiet, viktigt!
Varför då? Om alla inom ett parti tycker likadant behövs det bara en handfull personer. De andra kan ställa sig i kön på arbetsförmedlingen.

Varför är politiker så rädda för kontroversiella frågor? Jag vill ha en diskussion om lagliga bordeller. Laglig försäljning av sex för vuxna av vuxna.

Jag vill ha en rejäl diskussion om nyttan av religiösa friskolor! Jag vill inte fastna i babblet om sjalens vara eller icke vara.

Jag vill ha en helt annan socialnämndspolitik. Jag vill att samtliga socialnämnder i Sverige ska tvingas lägga samtliga papper på border när helst den drabbade familjen så önskar.
Alla familjer skall också ha rätt till rättskydd. Om de vill kalla in experter eller annat som kan vara till deras hjälp ska detta bekostas av socialnämnden till familjens favör.

Jag vill ha en öppen och het diskussion om den så kallade integrationen som tycks ha havererat.

Jag vill att det ställs rimliga krav av samtlig befolkning i Sverige. Att respektera andra människors liv och egendom. Detta oavsett varifrån de kommer eller vilket kön de tillhör.

Jag vill ändra på mycket och det är därför jag valt att skriva kriminalromaner istället för att fortsätta engagera mig i politik på partinivå.
Där i dessa partipolitiska lokaler pågår inte något av det jag förespråkar. Där pågår enbart ett jävla tjat om vem som ska få vilken plats i riksdagen, landstinget, kommunen. Beroende på hur många röster man kan fånga in!

I mina kriminalromaner kan jag håna, förlöjliga och mörda hur mycket politik som helst. Jag kan skapa precis de diskussionerna jag vill. Det är fördelen och den är övervägande för mitt val av att bli författare.

Intresserad? www.ramonadanlen.se




Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 01 jun 2006 12:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: