sourze.se

Vad gjorde DU på annandag jul?

Jag vet exakt vad jag gjorde. Det vet nog de flesta som inte var vrålpackade.

Nu kommer Lars Danielsson ihåg vad han gjorde på annan dag jul när tsunamin svepte över hela världens befolkning.

Nu minns han att det var med familjen han tillbringade dagen. Fortfarande är han övertygad om att han ringde till tre samtal till kabinettsekreterare Hans Dahlgren. Han vidhåller att han besökte Rosenbad.

Jag är övertygad om att vi en dag får veta sanningen. Men inte nu inför ett val. Då gäller det att dölja allt som döljas kan. Allt som kan skvätta skit på Socialdemokraterna måste sopas undan.

Socialdemokraterna säger sig kunna skapa nya jobb nu när det går så bra för Sverige. Varför gjorde de inte det vid den förra högkonjukturen? Vi förlorade 100,000-tals jobb under början av 90-talet men sedan kom åter en högkonjuktur, men de förlorade jobben kom inte tillbaka.
Bara under deras senaste regeringsperiod har vi förlorat 60,000 industrijobb!

Sötebrödsdagarna är över. Inte bara för Sverige eller Danmark utan för hela västvärlden. Allt kommer bli tuffare: Att få jobb! Att få utbildning! Sämre vård! Sämre skydd för brottsoffer! Sämre trygghet i välfärdssystemen! Detta kommer att drabba oss oavsett vilken regering som kommer till makten. Om detta vill ingen berätta.

Utslagningen bland de sämst ställda kommer att öka lavinartat. De rika kommer att klara sig precis som de alltid gjort. Till de rika hör idag samtliga politiker med politiska uppdrag och inte bara direktörer eller stora aktieägare.

Politikerna har skapat egna pensionssystem och förmåner som ger dem gräddfil till det mesta.

Till och med den forne kommunisten Lars Ohly har en bostadsrätt. Men för den naive väljaren som inte följt med i politiken kommer valsedeln troligen slinka ner i det röda blockets valurna. Och enligt mitt sätt att se på det här är anledningen Göran Persson fantastiska retorik och Lars Ohlys tydliga uttrycksätt. Sist men inte minst Maria Wetterstrands övertygande lite ettriga sätt. Att de när de öppnar munnen egentligen inte säger något av värde tror inte jag spelar någon större roll.

Kanske ligger det något i det som sägs att det spelar egentligen ingen roll vad du säger bara du säger det tillräckligt övertygande!

Undrar om Lars Danielsson kommer att säga något alls?


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 19 maj 2006 10:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: