sourze.se
Artikelbild

Nyheter från ingenstans 2

Farbror polisen, Keith Richards och ett paket gula Blend.
Direktrapport från Nya Zealand.

- Dont swedish people have a brain?

Vad svarar man på sådant. Tillråga på allt om det kommer från en polis. Det är nyhetstorka för tillfället. Samma händelser vevas om och om igen.

Dock har ett försök inletts med att ha poliser som inte är poliser. Som är poliser ändå. Eller inte. Som ska ha patrulltjänst för att landets 7668 riktiga poliser ska användas på rätt sätt. Regeringens beslut har upprört poliskårens ordförande som menar att det är farligt att ha poliser på gatan som inte får ingripa, då det är svårt att se skillnad på en wannabesnut gentemot äkta vara. Landets officiela poliser är idag inte beväpnade men vapen finns att tillhandahålla i speciella depåer vid behov. Så vad skillnaden blir är dock oklart.

Polisen stannar idag cyklister för att de inte följer lagen om cykelhjälm för att de helt enkelt inte har något annat att göra. Vid en förklaring om att inte vara bekant med lagen och en hänvisning till den svenska lagen hotar polisen att släppa ut luften ur däcken innan de undrar.

- Dont swedish people have a brain?

Samma dag som de två australiensiska gruvarbetarna räddas efter 14 dygn under jord räddas 3 män efter 22 dygn till havs utan mat och vatten. På en stock. Det passerar i notisform. Männen är hemmahörande i ett aborigincommuntiy i nordöstra Australien.

42 av Nya zealands kvinnor är deprimerade enligt en färsk rapport. Jag tar stesolid och bläddrar vidare.

Keith Richards pryder framsidorna under några dagar och ser ut att behöva något starkare än stesolid. Han ser ut som helvete där han tackar alla för stödet under sjukhusvistelsen i Auckland. Nyheten on hans fall han ramlade ner från en palm exploderade då en läkare trampade över sekretessbrädan. Richards gör genom tv-bilder sorti till rehabiliteringsavdelningen där han ska stanna i någon vecka i känt rockmaner då han tackar speciellt alla vackra sjuksköterskor för att de underlättat de, som han säger helvetiska nätterna.

Efter några dagar kablas tv-bilder ut på en våldtäktsman som döms till 10 års fängelse efter vad som beskrivs som "ett av de brutalaste övergreppen i landets historia". Mannen ser oroväckande normal ut i rättegångssalen. Nästan trevligt normal.

Svenskt snus följer rättegången. Vilket är efterskalven från en annan rättegång som drevs av en kvinna gentemot Nya zealands tobakstillverkare. Kvinnan har lungcancer och menar att hon inte visste attt rökning var farligt då hon under 60-talet tog sina första bloss. Man hör dock inget av vad hon säger då hon rosslar och stänker svarta klumpar runt om sig efter iderliga hostattacker. Rättegången är textad för tv-tittarna men det hjälper inte kvinnan som ser ut som ett paket gula blend, juryn friar tobakstillverkarna och menar att år 1960 visste allmänheten om rökningens risker. Faktum att kvinnan alrig har försökt sluta talade starkt emot henne. Hon hinner dock aldrig uppfatta domen för hon dör några dagar innan den faställs. Cigarettmotståndare vrålar om högre skatter och andra alternativ. De pekar på Sverige och svenskt snus som ett alternativ. Rökarna får sin skam intryckt i käften då en stor del av befolkningen vill förbjuda cigaretter helt och hållet. Swedish match var är ni?

Sproten fortsätter att rapportera om rugbyseriens slutspelsfas. Fotbolls-vm känns iskallt. Lika kallt som vädret som inleder sitt 7:e raka dygn med regn.

42 av landets kvinnor är deprimerade. 7668 poliser har inget att göra. 9 miljoner svenskar har ingen hjärna.

Down-under. Jojo visst!


Om författaren

Författare:
Jacob Zocherman

Om artikeln

Publicerad: 19 maj 2006 04:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: