sourze.se
Artikelbild

Det regnar pengar! Har du en hink?

Kommunerna visar miljardöverskott! Landstingen likaså. Nu dräller det pengar! Varför just nu?

Ja, jösses vad bra det går för Sverige. Just nu finns det hur mycket pengar som helst. Detta om man ska tro på de socialdemokratiska partiets representanter.

Men vänta lite! Är det inte valår i år? Men inte är väl folk så lättlurade i Sverige? Jo visst är de det. Det visar alla undersökningsbarometrar i alla fall. Där leder socialdemokraterna tillsammans med V och Mp.

Vad tyder det på? Att socialdemokraterna är det bästa partiet för Sverige? Eller att Alliansen är ett sämre alternativ.

Nej inte utifrån min synvinkel.För mig har det varit klart länge vem som styr landet. Det är inte Göran Persson, inte heller Lars Ohly eller Maria Wetterstrand och även om Lars Leijonborg eller Reinfeldt skulle få makten är det inte heller de som styr.

De som pekar åt vilket håll vi ska åka i Sverige är en blandning av Sveriges journalister. Du hör dem i TV i olika debatter. Du hör dem på radio och du läser vad de skriver om i de största drakarna. De bestämmer hur vindarna ska blåsa. För oavsett partipolitisk tillhörighet idag är det inget av partierna som vågar bryta mönstret.

Jag tror att oavsett vilket parti som vinner valet i höst kommer problemen i Sverige att kvarstå. I min pessimistiska värld kommer problemen att växa oss över huvudet. Varför är jag så pessimistisk? Därför att hela västvärlden och Europas problem är stora och ogripbara. Alla länders regerningar har för längesedan tappat greppet om de olika ligornas framfart. Kriminaliteten är den enda bransch där integrationen har fungerat utmärkt.

När det gäller vår planets miljö är det numera Kina, Indien och Ryssland som har agendan. Det har alltid talats om att bekämpa fattigdomen. Idag blir allt fler rikare i framförallt Asien. Men allt har ett pris! Vad priset är för ett välgött jordklot vet ingen. Eller ingen kanske vill veta.

Men som sagt nu är det valår och Göran Persson pyser och myser och hummar och lovar att ha så mål att: Sänka arbetslösheten, greja till sjukvårdsköerna m.m.

Jag kan definitivt lova att ha som mål att bli den mest lästa författaren i hela världen. Jag kan lova att som mål kommer jag att sälja 100 miljoner böcker.

Låter det som dårskap? Javisst men man kan väl lova att ha ett mål? Jag har ju det bara som ett mål!

Nu ska jag ut med hinken och se vad som hamnar i den.
Det regnar ju pengar!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 18 apr 2006 11:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: