sourze.se
Artikelbild

VM i fotboll VM i prostitution och trafficking?

"Idrotten har ett ansvar som sträcker sig långt utanför själva spelplanen."

Jag tycker Claes Borgströms förslag om bojkott av fotbolls- VM är alldeles utmärkt. Jag har själv drivit frågan på olika sätt det senaste året, bl.a. genom frågor till olika ansvariga ministrar, med krav på att de ska ta upp frågan med sina kollegor inom EU. Det har inte fått någon nämnvärd praktisk effekt och i Tyskland pågår bordellbyggena för fullt.

Idrotten har ett ansvar som sträcker sig långt utanför själva spelplanen. Ju mer pengar som pumpas in i idrotten och ju mer idolskapande stjärnorna är desto större ansvar att vara tydlig med värderingarna. Låt oss bojkotta VM i fotboll så kanske vi slipper VM i prostitution och traffickning!


Om författaren

Författare:
Gudrun Schyman

Om artikeln

Publicerad: 03 apr 2006 15:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: