sourze.se

Melodifestivalen, bögar, journalisterna och Carola

"Jag har två budskap inför finalen på lördag: Ett till Andreas Johnsson, Annika Ljungberg och Alexander Bard som varnat Carola för svårigheterna i Europeiska lanseringar efter Melodifestivalen, och ett till Babsan och hans bögkompisar."

Bögarnas attack på Carola handlar om två saker: Avundsjuka från vissa bögar. Lars Åke "Babsan" Wilhelmsson har sagt att Melodifestivalen är en "böggrej". Han uppmanar sina bög-kompisar att boykotta Carola på grund av hennes en gång i tiden uttryckta åsikter om homosexualitet. Den andra saken är att 90 av turbulensen kring Carola alltid är "tillverkad" av journalisterna på kvällstidningarnas nöjesredaktioner eftersom de slåss mot varandra för att skapa de bäst säljande nyheterna. Med all "respekt" för bögarna vill jag nu, när det gäller det här ämnet, be dem att fara åt helvete! Melodifestivalen är INTE och har ALDRIG varit en "böggrej"! Den enda bögen som kommer med riktigt konstruktivt kritik mot Carola är Alexander Bard som påpekar svårigheterna av att lanseras i hela Europa. Det vet Carola redan om. Carola vet också att hennes åsikter skapar kontrovers. Men när det verkligen gäller och när det kommer till kritan är det alltid Carolas röst som slår helvetet ur alla hennes kritiker och det är troligen vad som kommer att hända nu på lördag i Globen!

Lets face it - Carolas framträdande i Melodifestivalens fjärde delfinal var oöverträffad! Även om hon inte är världsstjärna är hon onekligen Sveriges bästa artist i modern tid. En slags övernaturlig supersångerska som är född att sjunga, ungefär som Zlatan och är född att spela fotboll! Carola tycks dock ha en enda nackdel här i livet. Hon är född i och bor i ett land fylld av "grymma hedningar" som istället för att uppskatta vad hon tillför svenskt nöjesliv inte tycks bli nöjda förrän de förolämpar och förnedrar henne in absurdum. Journalisterna hedningarna har jagat Carola ända sedan hon stod på scenen den där marskvällen 1983 och sjöng "Främling". Förolämpningarna tycks ha handlat mest om hennes kristna tro, vilket är någonting som "hedningarna" inte riktigt begriper sig på. Nyss fick vi läsa om hur Carola skulle ha blivit "ställd mot väggen" under en intervju i Gay Radion. Intervjuaren skulle få sig ett "scoop" genom att blanda in socialpolitik med schlager. Men Carola är en stark person som klarar av att göra sitt jobb väl trots all uppståndelse kring henne i media. Det såg vi i lördags i våra TV rutor och det kommer vi att få se nu på lördag också. Hon är betydligt starkare än fegisarna som ständigt angriper henne.

Om man bortser från bögarna en stund och fokuserar på massmedia är det inte bara jag som kritiserar skvallerblaskorna, utan det finns flera skribenter här på Sourze som genom åren skrivit en och annan artikel om kvällstidningarnas förträffliga förmågor till sensationslystnad. Och i fallet Carola Häggkvist är "sensationslystnad" bara förnamnet! "Hedningarna" på Expressen och "Filistinerna" på Aftonbladet består uppenbarligen av folk som vuxit upp utan att få lärdom om Nordens kulturella och historiska religion, nämligen kristendom. Därför är det inte så konstigt att de inte förstår sig på Carola som är djupt kristen. De saknar den tron på Gud som Carola och andra kristna betraktar som deras största trygghet i livet. Det handlar om samma typ av okunskaper som ofta förorsakar konflikter mellan västerlänningar och muslimerna i öst. Det är ungefär såhär: Journalisterna förstår inte varför Carola tyr sig till Bibeln ungefär som många svenskar inte förstår varför muslimska kvinnor bär slöja!

Jag har ofta undrat hur det vore om Carola hade varit idrottsstjärna? Med undantag av Björn Borg och Zlatan, har man knappast sett stora mediala drev mot idrottarna, och dreven har alltid handlat om deras affärer eller deras nonchalans mot journalisterna. Det finns flera sportare som hyser kontroversiella åsikter, men dessa tas sällan upp av pressen. När det gäller sporttjejerna i Sverige tycks de ha en högre "status" i journalisternas medvetna. Tanken att kvällsblaskorna skulle köra ett drev mot Carolina Klüft eller Anja Pärsson, om någon av dem var lika djupt troende kristen som Carola är ju inte särskilt näraliggande.

Jag har träffat Carola många gånger genom åren. Det är en tjej som är oerhört målmedveten och som har otroligt mycket skinn på näsan. Många undrar vad det är som driver henne? Jag vet svaret. Hon drivs av en stark kristen tro enligt vilken hon ständigt prisar Gud för att Han givit henne den talangen som gjort att hon nått så många med sin musik. I Sverige har vi en grundlag enligt vilken vi får utöva vilken tro vi vill. Carola utöver den kristna tron och till alla "hedningar" som läser detta vill jag säga rakt ut : Den kristna tron förbjuder homosexualitet ungefär som den muslimska tron förbjuder att man äter griskött! Carola har inte "hittat på" det där med att bögar kan "botas" utan det står så i Bibeln som är verktyget ifrån vilken Carola och alla kristna får sina religiösa budskap. Men trots detta så vet jag till 100 att Carola, även om hon hyser den kristna tron om bögar, ändå respekterar och accepterar homosexuella personer som sina medmänniskor! Hon har arbetat med flera av dem under sin 23 åriga karriär - det är bara att fråga dem! Rickard Engfors är ett gott exempel.

En annan sak som får mig att se rött är hur en "B"-sångerska som Annika Ljungberg Rednex vågar attackera Carola, vilket framgick av en artikel i Aftonbladet nyss. Länk: aftonbladet.se Bara för att Rednex sålde 10 miljoner skivor i världen för hundra år sedan tycker Ljungberg att hon kan ge Carola råd? Men i själva verket kan ju Annika Ljungberg inte sjunga. Hon har varit med i en s.k. "novelty" grupp som haft ett bra koncept men en enda bra låt Cotton Eyed Joe. Sedan dess har hon förgäves försökt sig på en solokarriär som åtskilliga gångar floppat som en pankaka på grund av att hon inte klarat av att sjunga bra. Det är ju löjligt att en tjej som upplevt en s.k. "one hit wonder" nu skall försöka leka rådgivare till en så rutinerad artist som Carola!

Vad som är förträffligt i Sverige är att här har vi en tjej som kan sjunga skjortan av de flesta Europeiska artister och hon ska behöva stå ut med så mycket "crap" i sitt hemland, inte bara från medierna utan nu från bögsamhället. Det är ju en patetisk situation. Jag har två budskap inför finalen på lördag: Ett till Andreas Johnsson, Annika Ljungberg och Alexander Bard som i Aftonbladets ovan åberopade artikel varnat Carola för svårigheterna i Europeiska lanseringar efter Melodifestivalen, och ett till Babsan och hans bögkompisar. Till dem som varnat om svårigheterna i europalansering vill jag säga att det har genom tiderna funnits väldigt få som lyckats få internationell karriär genom Eurovision Song Contest. ABBA, Johnny Logan, Celine Dion och Baccarat är tre som jag omedelbart kommer att tänka på. Herreys sålde 1 miljon exemplar av "Diggy Loo Diggy lay" men de fick aldrig någon internationell karriär. Alexander Bard borde veta detta. Han fick ju en internationell karriär med Army of Lovers and nu med BWO utan medverkan i Melodifestivalen. Likaså har ju Andreas Johnsson haft framgångar utanför Melodifestivalen. Så det är ingen mening att de tjatar om detta - Carola är medveten om svårigheterna med en lansering efter eventuell seger i Eurovision - hon har ju redan vunnit skiten en gång tidigare.

Och till bögarna vill jag säga följande: Alla respekterar er. Jag gör det, Carola gör det också, och ni gör bara bort er genom dessa barnsliga påhopp. Vi lever i en demokrati. Carola har rätt att tycka vad hon vill. Genom att reagera som ni gör påminner ni om Muslimerna i världen som fått våldsamma reaktioner efter den danska publicering av Muhammedbilderna. Det finns bara en skillnad mellan muslimerna och er; de hade anledning att känna sig förolämpade - ni driver bara en massa trams! Sluta med det och om Carola vinner på lördag, var stolta tillsammans med svenska folket över att vi skickar iväg vårt lands bästa sångerska till Aten, för om hon åker till Aten representerar hon Sverige och inte bara "bög-Sverige".

Och till sist, journalisterna. Vänta och se. Om Carola vinner kommer hon att helgonförklaras av dem för i deras bransch handlar det om en enda sak. Nyheter som säljer. Allt annat skiter de i!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 15 mar 2006 16:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: