sourze.se

Medan Europa sov del II

Ett demokratiskt underskott

Varför befinner vi oss plötsligt i en situation som våra ledare inte förberett oss på?

Vad gjorde ni ovanför våra huvuden och bakom våra ryggar?

Men nu kommer sanningen fram. Ni har betett er som en otrogen make eller maka, och nu vet vi vad ni gjorde när vi trodde att ni jobbade för vårt bästa.

Ni agerade självsvåldigt, egenmäktigt, precis som med trängselavgifterna och chansade på att vi skulle tacka er i efterhand, när ni visade upp den fina mångkulturella presenten som vi varken önskat eller bett om.

Nu blev det inte som ni tänkt eller hur? Ni påminner mig om Peter Dalles töntige uppfinnare i Lorry: "Tänkte inte på det."

Nej, man skall nog veta vad man pysslar med när man rattar statsskepp. T ex kunna läsa sjökort. Med lite allmänbildning och lite kunskaper om andra kulturer hade ni besparat oss vad ni med en förskönande omskrivning kallar "integrationsmisslyckandet", och som ni försöker lägga skulden på oss för.

Visste ni inte att synen på jämställdhet i Mellanöstern inte hunnit lika långt som i Skandinavien? Att den var liksom oförenlig med era feministiska ambitioner?
Att synen på homosexuella inte heller var särskilt progressiv om man säger? Att djurvänlighet kanske inte ingår i kulturerna utanför det kristna Europa, Ryssland och Nordamerika, Nya Zeeland och Australien?

Borde inte Rushdie-affären med en skjuten norsk förlagsredaktör 1989 fått en liten varningsklocka att ljuda? Borde inte den redan på 80-talet märkbara överrepresentationen av invandrare i brottsstatisken fått er entusiasm för er mångkulturella gåva till oss att svalna? Men då började det gå prestige i frågan eller hur?

Lars Enqvist sa att problemet inte var invandrarna utan svenskarna. Och Mona Sahlin sa att det svenska folket inte fanns. Folkpartiets ungdomsförbund med Birgitta Ohlsson i spetsen drev kampanjen "Avskaffa Sverige" på sin hemsida parallellt med kampanjen "Erkänn Taiwan". Tänk er Birgitta Ohlsson som ungt feministiskt alibi i en borgerlig regering!

Och i AMF:s bio- och tv-reklam kallades Magaluf "värsta svennestället", men ingen skulle komma på att i ett sådant sammanhang tala om "värsta blattestället".

Den med skattemedel välfinansierade byråkratin Sverige mot rasism och dyl. för omskolning av svenska folket, försöker försvara denna dubbelmoral med relationen underläge kontra överläge, dvs. mycket melatonin mörkare hudfärg ses som ett handikapp i ett europeiskt samhälle med en majoritet blekansikten.

En helfalsk dikotomi som bara den riktigt ointelligente eller förljugne kan tro på. I och med att det är en generalisering som drar alla över en kam och bortser från alla individuella undantag.

De måste vara desperata.

De mest självkritiska av dem menar att mångkulturen förvisso misslyckats, men att man kan ha lika stor. . . nej, större invandring än tidigare, bara man börjar ställa krav och luckra upp arbetsrätten, för då kommer integrationen att gå som på räls.

Men vad säger att det som misslyckats i trettio år - trots stora ansträngningar att integrera och hjälpa - helt plötsligt skall börja fungera? Vad säger erfarenheten? Betyder den ingenting?

Abraham Lincoln sa: "Du kan lura en del av folket hela tiden, och hela folket ibland, men du kan inte lura hela folket hela tiden" "You may deceive all the people part of the time, and part of the people all the time, but not all the people all the time."
Länk: quotationspage.com


Om författaren

Författare:
Michael Ståhlberg

Om artikeln

Publicerad: 06 mar 2006 22:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: