sourze.se

Medan Europa sov del 1

1:a av tre artiklar på ett tema

Utom-europeiska iakttagare av Europa kanske ser klarar på världsdelen än européerna själva.

En sådan iakttagare är amerikanen Francis Fukuyama, som i en artikel i liberala internettidningen Slate målar upp en bild av Europas framtid , som vi inte känner igen från svensk debatt.

Länk: slate.com


I artikeln berättar han om en homosexuell amerikan, Bruce Bawer, som emigrerade till Europa undan den kristna homofobin i USA, bara för att uppleva den muslimska homofobin i Europa som ett än större hot. Bawer har skrivit en bok om sina europeiska erfarenheter, "While Europe Slept", som inte kan vara trevlig läsning för oss européer. Anspelar på en bok som John F. Kennedy skrev som ung om förspelet till andra världskriget, med titeln "While England Slept".

Länk: tinyurl.com

Länk: tinyurl.com


I den är han kritisk mot de europeiska eliter, som tills nyligen struntade i det växande inhemska islamistiska? hotet mot europeisk demokrati, som struntar i allmänhetens klagomål på invandrarbrottslighet och är inställssamma mot "auktoritära araber".

Varken Bawer eller Fukuyama förespråkar dock ens ett tillfälligt invandringsstopp för att ge Europa andrum och arbetsro. Men det är självklart att de problem som de redogör för, inte kan lösas utan en kombination av drastiskt minskad invandring och aktiv assimilering.

Hur kunde de europeiska regeringarna och deras parlamentariska medtävlare om regeringsmakten låta det gå hithän?

Fukuyama menar att tills för ca arton månader sen hade nivån på den politiska korrektheten en så förlamande effekt, att få politiker och journalister vågade tala öppet om ett ämne som skapade stor oro hos allmänheten. För Sveriges del är det fortfarande på det viset.

Fukuyama och Bawer är inte ensamma om sina dystra framtidsutsikter för Europa. Oriana Fallaci har sagt att Europa redan har förlorat mot islamismen.
Ser man till skillnaden i födelsetal mellan muslimer och européer, inser man att mycket talar för att hon har rätt.

Länk: erixon.com

Hälften av alla födslar i Bryssel är muslimska, i Holland är 6 till 7 procent av befolkningen muslimsk, i stora städer som Amsterdam och Rotterdam är halva befolkningen muslimsk, dvs. invandrad eller med invandrarbakgrund. Mot bakgrund av de tiotusentals bilbränderna och de våldsamma upploppen i Frankrike i höstas kan det vara värt att veta, att muslimerna där utgör ca 12 till 13 procent av landets invånare. För Sveriges del är motsvarande siffra ca en halv miljon.

Oriana har precis som sverigedemokraten Mikael Jansson talat om den muslimska massinvandringen i termer om kolonialism. För det är vad det är. Fast européer är för njutningslystna och konsumtionsorienterade för att se vad som pågår.

Men måste det ena utesluta det andra?


Om författaren

Författare:
Michael Ståhlberg

Om artikeln

Publicerad: 06 mar 2006 22:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: