sourze.se

Flaggor, musik och smaklöshet

Är det stört omöjligt att fira en sportslig framgång på ett värdigt sätt?

Jag gick över till Medborgarplatsen idag, där OS-hockeylaget blev firade, och jag måste säga att det var det mest beklämmande jag sett i hela mitt liv.

Man är ju självklart lite glad över att Sverige tog hem den största ishockeyturneringen som spelas just nu, men framför allt var jag glad för Mats Sundins skull. En av de allra största i svensk hockey fick äntligen vinna en stor turnering, som han har velat göra så länge. Han bar hela laget på sina axlar genom hela turneringen, och visade på ett enastående ledarskap. Han kommer förmodligen inte vinna Stanley Cup, så det här var nog sista chansen för honom. Det här var Suddens dag.

Och hur firar vi en av de största? Jo, vi tar fram det pinsammaste jävla after ski-bandet vi kan hitta, iklär dem säckiga hockeytröjor som inte matchar, låter dem spela skitmusik i 90 minuter för att få igång publiken vilket fick motsatt effekt, kryddar med "artister" som Da Buzz allvarligt!, ett par melodifestivaldeltagare, och några okända, obegåvade Wallmansservitriser som råkade vara lediga idag.

De fyrtio minutrarna jag orkade stå kvar kändes som tre timmar, för att after ski-sångaren som var en jävla idiot, krävde "folkets jubel" med jämna mellanrum. Det hade räckt med att visa en bild på Sundin, så hade det blivit jubel. Anledningen till att folk sket i att jubla, var för att de såg dig, mupp.

Och när publiken kom igång och började sjunga ramsor på egen hand, dödade han snabbt stämningen genom att börja sjunga något annat i micken, ackompanjerad av trummisens baskagge. Helt jävla dum i huvet.

Dessutom hade man skrapat fram Kristin jävla Kaspersen som officiell intervjuare av guldmedaljörerna. Hon hade ju givetvis noll fingertoppskänsla för vad publiken ville ha, och stod och babblade om oväsentlig skit, samt ställde puckade frågor.

Och som om inte det var nog kom en skäggig dvärg in, i Tre Kronor-tröja i barnstorlek, och började hålla tal om hur stort det här är för Sverige. Jo, det är sant. Man kunde inte hålla Pagrotsky borta den här gången heller. Varje gång någon ska få en utmärkelse, ska han stå där och sola sig i glansen och representera sin korrupta skitregering. Det enda positiva var att han möttes med spridda burop.

De här människorna förtjänar inte att stå på samma scen som Mats Sundin, och dessutom har de mage att stjäla showen från de som faktiskt var anledningen till att folk kom dit. Laget fick snällt ställa sig i bakgrunden, när mikrofonkåta muppar från Regeringen, Tv4 och schlagermaffian såg en chans till att få lite oförtjänt publicitet.

Ni har dragit Suddens namn i smutsen, era jävla fittor.


Om författaren

Författare:
Martin Soneby

Om artikeln

Publicerad: 28 feb 2006 22:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: