sourze.se

Ayan Hirsis Korståg Mot Islam Del 2

Undertecknad hävdar att Hirsi är i själva verket ett offer för den antiislamiska europeiska litteraturen.

Den 30 september 2005, publicerades det i SvD en intervju med den Somalia födda, numera Holländska liberala parlamentarikern, Ayan Hirsi. Hirsi var då på Sverigebesök för att marknadsföra sin nya bok. I intervjun påstår hon bland annat att Islam som religion utgör ett hinder mot kvinnans mentala och materiella frigörande. Undertecknad hävdar att Hirsi i själva verket är ett offer för den antiislamiska europeiska litteraturen.

Under nittiotalet läste Hirsi vid de nederländska universiteten och enligt henne blev hon inspirerad av europeiska storheter som JS Mill och Voltairs socialkritiska och reforminriktade essäer. Hirsi strävar efter att följa Voltair och Mills fotspår och vill genom att angripa Islam frigöra den muslimska kvinnan. Hirsi är nämligen influerad av den europeiska litteraturen som är produkten av den tusenåriga rivaliteten mellan Islam och kristendomen. Det är ett välkänt faktum att det mesta av den europeiska litteraturen är full av förvanskningar av Islam, dess budskap och profet. Hirsi har tagit till sig innehållet av denna litteratur utan att skilja det ena från det andra. Och därmed har hon blivit ett offer för dess välregisserade halvsanningar. Beväpnad med denna medeltida propaganda och lögner om Islam hävdar hon att Islam är ett hinder mot kvinnans frigörande. I själva verket är detta påstående hämtat från korsfararna, missionärerna och orientalisternas böcker och krönikor. På så sätt är det inget nytt med det Hirsi påstår. Det som är beklagligt är att denna medeltida islamfientliga propaganda får fortvarande gehör bland välutbildade européer.

Voltair och Mill var förvisso två självständiga filosofer med en hög nivå av intellektuellt nytänkande medan Hirsi återvinner föråldrade kyrkliga fördomar som både Voltair och Mill kämpade för att befria Europa från dess ondska.

Det är dags att reformera den europeiska litteraturen och ge en mer rättvisande bild om Islam.


Om författaren

Författare:
Mahdi Farah

Om artikeln

Publicerad: 25 dec 2005 01:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: