sourze.se

Självmordsdokusåpa

Nu måste vi följa en evighetssåpa i våra tidningar som gäller verkligt liv och död. Här lämnas han ut till full beskådan den så trötte komikern Micke Dubois. Låt honom vila i frid.

Vi får läsa om Micke Dubois, Svullo, hur han bestämde sig för att ända sitt liv, i sitt källareförråd. Hans ex-sambo publicerar sig själv varenda vecka med nya detaljer, nya brev, nya telefonsamtal och nya kärleksbekännelser. Tycker inte Gitte Nilsson att Mickes barn far tillräckligt illa? Tycker hon inte att detta beslut Micke Dubois tog är tillräckligt dramatiskt, utan att hon ska få dom där extra fem minuterna i rampljuset. Tidningar kastar sig över historien som utsvultna asgamar och vänder, vinklar och frossar i en stackars människas liv och död.

Tro inte för ett ögonblick att jag inte högaktade och respekterade Micke Dubois för det gjorde jag och gör fortfarnade, han var den komiker som satte fart på hela svenska folket med elaka polisen och med antihjälten Svullo, men nu när han inte längre finns här kan vi väl istället helga hans minne och minnas honom som den store artist han faktiskt var. Hela Micke Dubois privatliv har vänts ut och in på den senaste tiden i massmedia, hans sista brev, vilka han träffade sist till och med hans sista andetag har det skrivits om. Finns det något som är heligt längre? Finns det något som vi fortfarande inte frossar i? Alla dessa offentliga personer vars liv, vi läsare frossare vältrar oss i. Vi älskar och hatar som om dom fanns till för oss personligen. Är det inte Micke Dubois självmord, så är det Micke Persbrants fyllor eller Linda Rosings skilsmässor. Sätt er en stund och tänk efter, dom flesta mediakända personer har en familj någonstans, kanske barn. Vill dom läsa detta om sina anhöriga? Är det okej att slå sig fram med hjälp av döden som nu Mucke Dubois ex-sambo gör? Skäms hon inte att sitta där i massmedia och lämna ut sina barns far? Jag personligen tycker att detta blir mer och mer absurt. Låt den stackaren som valde denna sista utväg få vila i frid.

Enligt uppgifter i Kvällsposten/Expressen har Micke Dubois ex-sambo en erfarenhet av psykiatrin som skötare. Då borde väl hon om någon veta hur självmordsbenägna personer fungerar, hur friska dom kan spela och hur manodeprissiva människor tar sina liv när man tror att dom mår bättre. Ingen kan veta hur Micke Dubois tänkte då, den natten han slutligen bestämde sig, hur han våndades och hur han led, eller inte. Han kanske inte alls led. Micke Dubois var vad som är väldigt vanligt bland dom stora komikerna, rubrikernas man. Han gjorde allt till 100 procet, han gillade dramatiken så även i detta. Så låt han vila i frid, låt oss komma ihåg Micke Dubois för den han var, en stor komiker, en som kunde sätta fart på oss alla ute i stugorna. Antingen älskade man Micke Dubois eller hatade man honom, men i vilket fall berörde han oss alla, som Svullo, Elaka polisen och som Micke Dubois.

Vila i frid.


Om författaren

Författare:
Thea Gianneschi

Om artikeln

Publicerad: 19 dec 2005 13:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: