sourze.se

Skolministerns dåliga minne

Visst är det fantastiskt att just expressen kunde sätta fart på skolministern.

Nu behöver jag er hjälp här på sourze. Då jag oftast bara blir besviken på politiker brukar jag låta bli att sätta mig in i vem som är vem och tycker vad. Folkkära politiker är utrotade för länge sedan. Nu läser jag i Expressen att skolministern p g a en artikelserie i samma tidning har satt fart på frågan om barns lässvårigheter. I artikeln kan man också läsa att ministern själv, Ibrahim Baylan, hade så svårt i femman, att han började skolka, allt detta p g a lässvårigheter. Om han nu hade det så jobbigt, om han nu som han säger i tidningen vet hur hemskt det känns att inte förstå, varför ska det då till en artikelserie för att han ska komma ihåg detta.

Jag får väl hänvisa till mitt ointresse till politiker som anledning till att jag inte vet hur länge han varit minister, men efter att ha besökt regeringskansliets sida ser jag i alla fall en artikel från Januari 2005 där densamme figurerar. Jag finner det högst anmärkningsvärt att denna minister inte gjort något tidigare med den erfarenhet han säger sig besitta från mellanstadiet. Borde inte denna fråga ligga först på hans agenda, vad är det som gör att politiker får dåligt minne, tänk tillbaka och minns att ni alla har varit små och hur det kändes, det är där vi kan förebygga problemen istället för att ta tag i det när man hunnit till vuxenutbildning. Vuxenutbildning nämner jag därför att det är just det den äldsta artikeln handlar om vad gäller Ibrahim Baylan på regeringskansliets sida.

Är det bara jag som tycker att detta är konstigt?


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 11 dec 2005 10:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: