sourze.se

Pendlandets tidstjuvar!

Att: Banverket, Citypendeln och Storstockholms Lokaltrafik SL

Jag skriver till er efter lång tids upprepade förseningar i pendeltågstrafiken, förseningar som ingen av er till synes vill ta egentligen något som helst ansvar för. Till råga på allt är dessa förseningar återkommande från år till år, framförallt märkbara på höstkanten och under vintertid.

Jag går så långt att jag anser att ni är tidstjuvar, då er oförmåga att samarbeta och besluta om fungerande lösningar drabbar mig gång efter gång dels genom att min arbetstid förskjuts och därigenom drabbas min fritid å det grövsta och blir alltmer minimerad ju större risk för förseningar jag tvingas kalkylera med. Vem vågar lita på att de ska komma fram i tid till sina olika åtaganden såväl på arbetstid som under fritiden?

Er oförmåga stjäl mycket värdefull tid, arbetstid och möjlighet till rekreation av mig, vad är det värt i era ögon?

Ett förslag, som är långt billigare för er än att ersätta alla oss pendlare för vår faktiska tidsförlust, är att erbjuda oss att införskaffa månadskortet till så kallat reducerat pris under åtminstone tiden oktober till och med mars varje år.

Ni utlovar en service som uppenbarligen inte utförs som den skall, vilket drabbar såväl er personal som tvingas möta många uppretade resenärer dagligen och pendlarna som köpare av er service. Är det då inte också mer än rätt att ni ersätter oss för olägenheterna?

Jag inser att respektive mottagare av detta brev har närmast till att försöka förskjuta skuldfrågan till någon av de andra mottagarna, med det är inte det era anställda och vi pendlare behöver. Vi behöver fungerande kollektivtrafik och det snarast, sök därför att finna gemensamma lösningar snarare än att fortsätta skuldbelägga varandra. Trängselskatteförsöket närmar sig med stormsteg och jag bävar redan för kollektivtrafiksituationen, något som även borde hålla er vakna om nätterna.

Hälsningar,


Om författaren

Författare:
Linda Björling

Om artikeln

Publicerad: 08 nov 2005 20:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: