sourze.se

FI sänker jämställdheten

FIs korta karriär i politiken har kantats av inre stridigheter där åsikter att jämställas med grova extremistiska rörelser har blottats.

Innan FI på allvar gjorde sitt intåg på den politiska scenen var jämställdhetstänket på den högsta nivån någonsin. Med det menas inte att vi ska vara nöjda med den nivån.

När FI endast var ett tankeprojekt var det en hel del av den svenska befolkningen villig att rösta på ett feministiskt parti om det skulle finnas ett sådant alternativ. Nu när alternativet finns är siffran extremt låg.

FIs korta karriär i politiken har kantats av inre stridigheter där åsikter att jämställas med grova extremistiska rörelser har blottats.

Arr ett seriöst parti har medlemmar som öppet anser att umgänge med det manliga könet är föräderi mot det egna könet är helt oacceptabelt.

Det troliga är dock inte att detta är den gängse bilden bland sympatisörerna till FI, men att den öppet existerar gör inte FI till något annat än en extremistorganisation jämställda med flertalet ickevåldsamma extremistorganisationer.

Sällan har en politisk organisation varit så kontraproduktiv som FI. Man har kapitalt misslyckats med sitt budskap.
Om jämställdheten på en 100 gradig skala låg på 65 har FIs intåg sänkt ned jämställdhetsarbetet till en nivå runt 30.

Detta måste byggas upp igen, men det är en omöjlighet så länge FI finns i den form som det gör idag.


Om författaren

Författare:
Anders Tegman

Om artikeln

Publicerad: 27 okt 2005 00:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: