sourze.se

Invandring positiv särbehandling?

De låga förväntningarnas mjuka rasism del II

Vi behandlar våra invandrare som de vore handikappade eller barn, som behöver hjälp hela tiden.

Begår de brott, ja, då är de inte själva ansvariga utan det är samhällets fel.

Klarar de inte nationella proven, så är det enligt Skolverket inte så att de saknar nödvändiga kunskaper, utan det är de nationella proven som inte är anpassade till invandrarelevernas kunskapsnivå.

Det är ju kränkande att resonera så.

Vad är det om inte rasism och förakt för invandrare? Varför måste de särbehandlas? Är det inte Sverige vi lever i? Skall det inte råda likhet inför lagen och gälla samma regler för alla oavsett kön och etnisk tillhörighet?

Vem skall anpassa sig och till vad? Skall invandraren anpassa sig till Sverige eller svensken till främmande kulturer?

Förr sa man: when in Rome, do as the Romans do. Ta seden dit du kommer. Anpassa dig till omgivningen!

Alltid modiga Malin Siwe i dagens DN:

"Över hälften av lärarna anser att språknivån i proven för kurserna matematik A, engelska A och svenska B missgynnar elever med annat modersmål än svenska. För mycket text, för svåra ord och tankemönster som är typiskt västerländska. Orättvist liksom."

"Strunta i de där grävarbetarna som sliter sig fram x antal kilometer beroende på antal för att några elever inte fixar att läsa texten. Bara ha 11?. I rättvisans namn. Men vad skulle vi vinna på det? Platt intet. Att förstå problem och kunna lösa dem är viktigt, och i Vardagssverige formuleras frågeställningarna på svenska. Och väldigt ofta just skriftligt."

Länk: dn.se

De politiskt korrekta bara låtsas att de bryr sig om invandrare. Vad de egentligen är intresserade av är moralisk posering inför varandra. Ett slags klubb för inbördes beundran, vars uppgift är att få medlemmarna att känna sig moraliskt överlägsna vanliga, “fördomsfulla" svennar.

Och eftersom det är denna klubb som styr landet, så dömer de alla invandrare till evigt utanförskap.Om författaren

Författare:
Michael Ståhlberg

Om artikeln

Publicerad: 13 sep 2005 12:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: