sourze.se

Folkpartiet manipulerar vallöfte!

Redan har man svikit målet om att behålla 80 procent av inkomsten vi sjukskrivning.

Bedrövling att höra Karin Pilsäters förklaring i TV-aktuellt där hon sökte bortförklara att sjukförsäkringen med de nya regler Alliansen avser att införa, vid beräkning av ersättningen, skulle komma att ge betydligt mindre än utlovade 80 procent. Genom att räkna den ersättningsgrundande inkomsten på föregående års inkomst blir ju ersättningen lägre eftersom aktuell årsinkomst i regel är högre än föregående års.

Redan visar Demoskops undersökning att väljarna reagerar starkt , fp.s nedgång med 2,5 procent är ett klart svar på att de inte väntar att givna löften börjar manipuleras på det sätt som nu sker. Folkpartiet bör omgående deklarera att de håller fast vid kravet på 80 procents ersättning beräknat på samma sätt som nu sker.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 09 sep 2005 13:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: