sourze.se

Nationellt monogam eller polygam?

Om narcissismen hos de politiskt korrekta töntarna

Precis som man i äktenskapet måste vara trogen sin partner, måste man som medborgare vara trogen sitt land. Hur mycket man än vill hjälpa medborgare i andra länder. Man måste det för sin egen och sina barns och barnbarns skull. Det innebär att sätta gränser för vad vi som land kan tillåta oss i form av allianser med andra länder och när det gäller invandring.

Sourze- och Aftonblads-krönikören Anna Ekelund som förkroppsligar min definition av "stark kvinna" psykoanalyserar Bono och Bob Geldof och det västerländska biståndet till tredje världen. Vad står det för? Människokärlek eller fåfäng önskan att lätta sitt samvete, att framstå som god och fin i egna och andras ögon?
Länk: aftonbladet.se

Jag tror att samma frågor kan ställas om det självutplånande draget i vår asyl- och anhöriginvandringspolitik.

Inom psykologin talas om "internalisering" av andras bild av en. Att om man ständigt får höra vilken hemsk människa man är, så gör man den bilden till sin självbild.

Är det inte lite av vad propagandan från de Tjusiga går ut på? Att skapa ett överjag Über-Ich som får en att känna sig som ett hycklande rasistsvin varje gång man är vänlig mot en utomeuropeisk invandrare?

Länk: de.wikipedia.org


Om författaren

Författare:
Michael Ståhlberg

Om artikeln

Publicerad: 12 aug 2005 17:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: