sourze.se

Sitt fint, älskling!

Glöm super-nanny och trilskande barn. Nu är det gifta kvinnor som ska tränas. Av en hunddressör.

Det har gått några år sedan prins Henrik av Danmark orsakade rabalder genom att hävda att barnuppfostran och hunddressyr var ungefär samma sak. Men det var då det.

Nu har engelska BBC nappat på idén och lanserar serien "Lär din hustru att gå fot". I programmen får sex desperata män med ouppfostrade byrackor till fruar hjälp av hunddressören Annie Clayton.

- Kvinnor kan tränas precis som hundar, säger Clayton till Daily Express.
- De är båda okomplicerade varelser som reagerar väl på beröm.

- När man tränar hundar är det viktigt att belöna rätt beteende. De flesta män ägnar sig åt att tjata och gnata och det hjälper inte alls. I stället ska de börja be sina fruar om små saker och berömma dem när de gör rätt, säger Annie Clayton.
- Om kvinnor associerar en uppgift med positivt bemötande är det troligare att han blir villig att utföra den.

Ska man gissa att några övningar blir Stryk fint, Apport av liten soppåse och Sitt vackert utanför provrummet?

Annie har 5 tips på hur man gör. "Träna henne i 5 steg":

1. Sluta skälla! Du måste ha en positiv attityd för att kunna träna din hustru. Ändra ditt eget beteende innan du börjar träningen.

2. Duktig kicka! Lär dig att ignorera hennes dåliga sidor och belöna i stället hennes goda uppförande. Om du inte belönar så är träningen bortkastad.

3. Alla är valpar i början! Precis som med hundar går inlärningen bäst om man bryter ner ett moment i mindre bitar. Förvänta dig inte att din hustru ska ta hand om allt underhåll och reparationer, utan börja med att låta henne laga en maskin.

4. Ha tålamod! Ju längre din hustru har fått hållas med sitt dåliga uppförande desto längre tid tar det att lära om.

5. Inse dina begränsningar! Att träna din hustru hjälper inte mot känslomässiga eller sociala problem utan är ett sätt att lära bort dåliga vanor och lära in goda.

---

Ett dåligt skämt? Nej, blodigt allvar. Denna artikel är publicerad i Aftonbladet 11/7-05... med skillnaden att det är män som skall tränas istället för kvinnor. Förutom en "Sök & Ersätt" där manligt bytts ut mot kvinnligt och vice versa är artiklen kopierad nästan ordagrannt.

Så hur var det nu med jämställdheten. Skulle det vara lika för alla? Eller är vissa djur fortfarande mer jämlika än andra?

Länk: aftonbladet.se


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 11 jul 2005 12:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: