sourze.se

Rött kort för förslaget till ny kriminalvårdslag

Den 9 Juni överlämnade kriminalvårdskommittén sitt förslag till en ny kriminalvårdslag till Thomas Bodström. Jag trodde det var ett skämt när jag hörde det på nyheterna häromkvällen.

Förslaget, går i slutänden ut på att om en intern "sköter sig", så får han/hon förmåner och kan i vissa fall bli utsläppt efter halva tiden, men om han/hon är "olydig" så blir resultatet det motsatta, det vill säga att han/hon då kan bli tvungen att sitta tiden ut på anstalt. Stackarn, vilket straff!

De måste alltså sitta av hela straffet. Men är det inte så det är tänkt? Har jag missat nåt? Bodström ser positivt på förslaget och tror att det kan leda till att rymningarna minskar. Men hur tänker karln? Tror han på fullt allvar att det kommer att kosta mindre? Exakt HUR har då den gamle fotbollsspelaren tänkt? Ska han gå in och fria i halvlek?

Kanske det här lilla konceptet också är något för Utbildningsdepartementet, nu när vi ändå har det på svarta tavlan? Jag kan föreställa mig scenariot:
"Ja, min lille gosse. Är du nu riktigt duktig i skolan, så kanske du bara behöver gå sex år i grundskolan, istället för tolv. Men missköter du dig, så får du inte bara dubbla läxor utan obligatorisk skolgång också!"

Thomas! Våra fängelsekunder är inte dumma i huvudet! Snarare tvärtom och de om några, är motiverade. Klart som fan att de sköter sig om de vet att de får komma ut efter halva tiden, men vad händer sen?

Rött kort för förslaget Bodström, innan det är försent!


Om författaren

Författare:
Åsa Welin

Om artikeln

Publicerad: 20 jun 2005 23:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: